“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Λένε ότι το άτακτο BREXIT το έχουν τοποθετήσει σε κρισιμότερο επίπεδο από την Κρίση της Κούβας στην δεκαετία του 60;

Προς τα πού θε να κοιτάξω;
Προς την Δύση, θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ;
Προς την Ανατολή, θέλουν να διαλύσουν την Τουρκία;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δύσκολοι καιροί αλλά κατεξοχήν ωφέλιμα  πνευματικοί. Για αυτό που συμβαίνει τώρα ταυτόχρονα  σε Δύση και Ανατολή ομίλησε πρώτος ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. Να μην επαναλάβουμε τις προρρήσεις του ΑΓΙΟΥ, τις μάθαμε όλοι μας από έξω.

Αυτά στην Ανατολή « Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Τουρκία: Αν πάρετε S-400, φεύγετε από το ΝΑΤΟ   https://www.iefimerida.gr

Στην Δύση,  εκεί που μας έβαλαν με το ζόρι γιατί μυρίστηκαν απίθανες ποσότητες ενέργειας στα έγκατα της αιματοποτισμένης Ελληνικής Γης, συμβαίνουν πολλά άλλα.

Σαν να λειτουργούν πνευματικοί από το πουθενά νόμοι  σε όλους αυτούς (Ανατολή και Δύση ) που  με ενέργειες δόλιες μας εξαχρείωσαν.

Γνωστοί από το Λονδίνο που εντρυφούν ακαδημαϊκά στην ανάλυση του Brexit, μας ανέφερανπριν από λίγο:

«Θα υπάρξουν γεγονότα….Η Αμερική είναι καταχρεωμένη στην Κίνα..!!!!

η Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα σε πληθυσμό σύντομα (μπορεί και να έχει γίνει) και είναι τεράστια αναδυόμενη δύναμη αλλά και οικονομία ..!!!!!

Ακόμη σύμφωνα με τον κύκλο σπουδαίων ακαδημαϊκών παγκοσμίως, το BREXIT το έχουν τοποθετήσει στην ίδια και περισσότερο κρισιμότερη θέση, όπως την δεκαετία του 60 και την πυρηνική  απειλή με την Κούβα και την Ρωσία..

ο απώτερος σκοπός είναι ο Οικουμενισμός και η ένωση όλων των Χριστιανών ...

Οι καταστάσεις αυτές πάντα δημιουργούν διαμάχες..

Αν τελικά γίνει το BREXIT η οικονομία της Αγγλίας θα φθάσει στα επίπεδα του 2ου παγκόσμιου πολέμου σύμφωνα με τους ειδικούς .. Ο Θεός μαζί σας! Καλή Ανάσταση να έχουμε!»

Αλλά και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου βοούν.

Γιούνκερ: «Όχι» σε νέα παράταση στο Brexit αν δεν υπάρξει συμφωνία ..
https://www.mononews.gr › Top Stories

Μοσκοβισί: Τελωνειακοί έλεγχοι στα προϊόντα μετά από άτακτο Brexit ...
www.thetoc.gr/.../moskobisi-telwneiakoi-elegxoi-sta-proionta-meta-apo-atakto-brexit

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

«Βρετανία: Η αβεβαιότητα του Brexit φέρνει συρρίκνωση της οικονομίας

Η βρετανική οικονομία είναι πιθανόν να συρρικνωθεί τους επόμενους μήνες, αφού οι ανησυχίες για το Brexit οδήγησαν τον κυρίαρχο κλάδο υπηρεσιών κάτω από το επίπεδο που υποδηλώνει ανάπτυξη για πρώτη φορά σε σχεδόν τρία χρόνια, σύμφωνα με σημερινή έρευνα.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της IHS Markit/CIPS, μια έρευνα για τον τομέα των υπηρεσιών που αφορά από τις τράπεζες-κολοσσούς έως και τα κομμωτήρια, κατρακύλησε στις 48,9 μονάδες τον Μάρτιο από τις 51,3 τον Φεβρουάριο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις όλων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Ο δείκτης PMI, που θεωρείται από πολλούς βαρόμετρο για την υγεία της οικονομίας, βρίσκεται τώρα κάτω από τις 50 μονάδες, χαμηλότερα από το όριο που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2016, αμέσως μετά το δημοψήφισμα των Βρετανών για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σε μια εξέλιξη που πιθανόν να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη αυτό τον μήνα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Peugeot ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η καθυστέρηση της Μέι στο Brexit γίνεται πολύ αργά για να μπορέσουν οι ίδιες να ακυρώσουν την προσωρινή παύση εργασιών στα εργοστάσιά τους στη Βρετανία, τις οποίες είχαν σχεδιάσει λόγω των φόβων για ελλείψεις σε εξαρτήματα αυτοκινήτων μετά το Brexit.

Ο Σμιθ από την ING κατέδειξε και άλλες αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας ακόμα παράταση της ημερομηνίας του Brexit. «Ενώ αυτό θα έδωσε στις εταιρίες μια προσωρινή ανάσα από τον κίνδυνο "μη συμφωνίας", εκτιμούμε ότι οι εταιρίες θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους για αυτό το σενάριο», δήλωσε. «Όλα αυτά κοστίζουν και νομίζουμε ότι στο σενάριο μιας μακράς παράτασης, η ανάπτυξη θα συνεχίσει να υφίσταται πλήγμα». naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reutershttps://www.naftemporiki.gr/finance/story/1460873/bretania-i-abebaiotita-tou-brexit-fernei-surriknosi-tis-oikonomias

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;

Αγέλες πολυεθνικών συμφερόντων οργανώνονται για σύγκρουση στην περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου με δέλεαρ τα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ της Πόλης του Μ. Κωνσταντίνου. 

Στόχος τους  είναι  να αλλάξουν τους χάρτες των Εθνών. Αλλά παράλληλα με αυτούς  ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αθόρυβα κτηματογραφεί  διαφορετικά σύνορα και παραχωρεί προγονικά  δικαιώματα στους φυσικούς κατόχους της ιστορίας. 

Το BREXIT είναι η αφορμή η Μεγ. Βρετανία να χαράξει νέες γεωπολιτικές οριοθεσίες στην εξωτερική πολιτική της, αλλά και εμπορικά να επεκταθεί στις αναδυόμενες αγορές βλ.  στην γνωστή της πολυάριθμη Ινδία (πρώην μέλος της κοινοπολιτείας) .  

Όμως για να φτάσει στις αγορές αυτές της Άπω Ανατολής  και να υπερκεράσει την Κίνα θα πρέπει να έχει την βοήθεια των ΗΠΑ (και φυσικά την έχει), αλλά και να ανοίξει διόδους στα δυτικά Βαλκάνια, στα εμπορικά λιμάνια της Ελλάδος και μέσα στην Τουρκία.  

Το όλο αυτό  σκηνικό έχει παγώσει και ανησυχήσει   την δυνατή  βιομηχανία της Γερμανίας που έχει άλλους σχεδιασμούς (ενεργειακούς- μεταφορικούς – εμπορικούς- γεωπολιτικούς).    

8 Φεβρουαρίου 2017 αρθρογραφούμε και επισημαίνουμε:  

«Τα μάτια σας δεκατέσσερα» δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια.»
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ… 

Το Brexit έχει σχέση με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο- Στενά  αλλά και στην Παγκόσμιο οικονομία;

Αρχίζουν και κουμπώνουν τα γεωπολιτικά γεγονότα με τις συγκλονιστικές προρρήσεις που δόθηκαν από αγιασμένες ψυχούλες. 

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του  Brexit είναι τελικά ο φόβος της διάλυσης των Βαλκανίων, της πρόκλησης πολεμικών συγκρούσεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή μέχρι το ΑΙΓΑΙΟ , τα Στενά και την ΠΟΛΗ; 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας