“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Εξετάζουν σενάρια ματαίωση της αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο !!!

Η κολώνα αυτή, ραϊσμένη μέχρι σήμερα, δείχνει τήν Αλήθεια τής Ορθοδοξίας! 
Θ.Π.: Θα θυμίσουμε ότι κατά «το 1549μ.Χ. σύμφωνα πάντα με ιστορικές καταγραφές, οι Αρμένιοι δωροδόκησαν τον σουλτάνο Μουράτ για να τους δώσει την άδεια να εισέλθουν στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να βγάλουν αυτοί από τον Πανάγιο Τάφο το Άγιο Φως. Πράγματι, ο σουλτάνος τους έδωσε την άδεια και οι Αρμένιοι μπήκαν μέσα στον Ναό και τον κλείδωσαν. Γεμάτος απελπισία ο Ορθόδοξος Πατριάρχης όταν είδε τους Αρμένιους να βρίσκονται μέσα στον Πανάγιο Τάφο, γονάτισε έξω στην είσοδο του Ναού κοντά σε μία από τις κολόνες. Ξαφνικά η κολόνα σχίστηκε και βγήκε το Αγιο Φως ανάβοντας τις λαμπάδες του Πατριάρχη. Ο Αγαρηνός Εμίρης παρακολουθούσε τα γεγονότα από τον μιναρέ του τζαμίου που βρίσκονταν απέναντι από τον Ναό. Μόλις είδε τα γεγονότα φώναξε "Μεγάλη η πίστη των Χριστιανών! 'Ενας είναι ο αληθινός Θεός, ο Θεός των Χριστιανών. Πιστεύω στον Αναστάντα εκ νεκρών Χριστόν. Τον προσκυνώ ως Θεό μου", και έπειτα έπεσε από τον μιναρέ.»
Δεν είναι αυτός ο καιρός του Σκότους και του Αντιχρίστου αδελφοί. Το βδέλυγμα της ερημώσεως θα το φέρουν αλλά πολύ αργότερα, πρώτα θα εφαρμοστεί το σχέδιο του Τριαδικού Θεού. Η ματαίωση της αφής του Αγίου Φωτός σηματοδοτεί τον ερχομό του Αντιχρίστου και  έρχεται σε αντίθεση με το σχέδιο του Θεού. Συνεπώς αν επαληθευτεί η ματαίωση της αφής του Αγίου Φωτός τότε να είστε σίγουροι ότι θα προκύψει Μέγα Θαύμα…. Το Άγιο Φως θα βγει και φέτος, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο !!!!!

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο και η υποδοχή του γίνεται με τιμές αρχηγού κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών είχε ήδη κάνει τον προγραμματισμό για φέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα, ωστόσο τον σχεδιασμό έχει ανατρέψει προς το παρόν η πανδημία του κορωνοϊού και είναι άγνωστο εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί τελικά η καθιερωμένη αποστολή στους Αγίους Τόπους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Η δε απόφαση για ακύρωση ή όχι της αποστολής δεν εξαρτάται μόνο από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στην Ελλάδα, αλλά και από την εξέλιξη του κορωνοϊού και στους Αγίους Τόπους.
Αυτή τη στιγμή, 23 μέρες πριν από την Ανάσταση, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά με το χειρότερο σενάριο να είναι ακόμα και η ματαίωση της αναστάσιμης λειτουργίας στον Πανάγιο Τάφο, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων, όπως οι Αρμένιοι και οι Κόπτες.
Πιο πιθανή, πάντως, φαίνεται μία κλειστή τελετή μόνο με έναν εκπρόσωπο του κάθε δόγματος και χωρίς την παρουσία πιστών.
https://www.pronews.gr