“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

☦Γέροντας «αν ήταν να παθαίναμε και εμείς κάτι παρόμοιο ή χειρότερο με το συμβάν του Λιβάνου (μη γένοιτο) , θα πέφταμε στα γόνατα, θα περικυκλώναμε τις πόλεις και τα χωριά μας με λιτανείες, με δεήσεις και αγρυπνίες;»


-Μας έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, ότι ο πονηρός πολλές φορές έσφιξε με την ουρά του όλο τον πλανήτη για να τον καταστρέψει, αλλά δεν του επιτράπηκε, παιδί μου.
- Σήμερα όμως του επιτρέπονται πολλά εξ αιτίας της διαστροφής και της αμαρτίας που έγινε νόμος παγκόσμιος .
-Ανίατες αρρώστιες ( βλ.Covid 19 κα) ανθρωπιστικές καταστροφές συγκλονιστικές (βλ. Βηρυτός) αλλά και σημεία τέτοια φανατισμού που δεν ξαναείδε ο κόσμος (βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ από ηγέτη ισλαμικής χώρας δίχως να δίνει σε κανένα λογαριασμό)
- Το αμέσως επόμενο διάστημα όλα αυτά θα ενταθούν στον χείριστο βαθμό λόγω της επιπόλαιας ζωής και αμετανοησίας μας.
-Η ημέρα μας έγινε εικόνες θλιβερές που παρακολουθούμε στους άλλους και κανείς δεν λογαριάζει ότι μπορούμε να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι εικόνες θλιβερές  στις οθόνες των άλλων.
-Δυστυχώς αυτό θα γίνει γιατί η κατηφόρα είναι κοφτή προς τον γκρεμό.
-αν ήταν να παθαίναμε και εμείς κάτι  παρόμοιο ή χειρότερο με το συμβάν του Λιβάνου (μη γένοιτο), θα πέφταμε στα γόνατα, θα περικυκλώναμε τις πόλεις και τα χωριά μας με λιτανείες , με δεήσεις και αγρυπνίες;
-Ετοιμαζόμαστε να σταματήσουμε και τις λιτανείες;
-Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ μας θα γίνει με δάκρυα και μακάρι δίχως αίματα.
-Αυτό παρακαλώ γονατιστός μέρα και νύχτα
- πρέπει  " να καλοπιάσουμε"  βρε παιδί μου την ΠΑΝΑΓΙΑ μας,  που γιορτάζει αυτές τις δύσκολες μέρες που ζει ο πλανήτης.
Αυτά μας είπε, αυτά μεταφέρουμε, αυτά αξιολογείτε
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας