“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

☦ «Τά δαιμόνια φοβοῦνται πολύ τήν νηστεία, διότι ἡ νηστεία εἶναι ὁ καθαιρέτης αὐτῶν…»

ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΟΤΙ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ  ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ  ΔΗΘΕΝ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.

ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΤΙΠΟΤΕ - ΓΙΑΤΙ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ ΕΡΓΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΠΗΓΗ

Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ  ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΥΤΗΣ.

ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ  

ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Αδελφοί μου, μια προσπάθεια που πρότεινα στα πνευματικά μου παιδιά στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Να νηστέψουμε την Παρασκευή 4/12 λίγο πιο αυστηρά, ζητώντας το έλεος του Θεού. Κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός. Σε όσους είναι εφικτό, ας νηστέψουν την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Μια ημέρα αφιερωμένη στα πνευματικά, στον Θεό.

Η ανθρωπότητα ζει δύσκολες στιγμές. Μόνο ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει.

Πατήρ Γεώργιος Χριστοδούλου

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10224026782919997&set=a.10206488888243591

Σχόλιο: Ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης σε ομιλία του σε κάποια ιερά μονή κατά την διάρκεια της μεγάλης τεσσαρακοστής είχε πει τα εξής:

«Τά δαιμόνια φοβοῦνται πολύ τήν νηστεία, διότι ἡ νηστεία εἶναι ὁ καθαιρέτης αὐτῶν. «Τό γένος τοῦτο (δηλαδή τό γένος τῶν δαιμόνων) οὐκ ἐκπορεύεται εἰ μή ἐν προσευχῇ καί νηστείᾳ», εἶπε ὁ Κύριος (Ματθ. ιζ΄21)» ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

http://panagiaglykofilousa.com/blog/index.php?id=6j64i385