“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

☦ Προτροπή για προσέλευση των πιστών στο Ναό τα Φώτα

Ολοι οι Ιερείς να προτρέψουν τους πιστούς να μεταβούν στις Εκκλησίες και να πάρουν τον Μέγα Αγιασμό έστω και μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας.

π. Μ. Χάλαρης: «Η πίστη μας είναι αδιαπραγμάτευτη» Ομολογητής ιερεύς παρά τας απαγορεύσεις της αντιθέου Κυβερνήσεως προσεκάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν εις τον ιερόν ναόν του Αγ. Δημητρίου Μπραχαμίου διά την εορτήν των Θεοφανείων. Απομαγνητοφωνήσαμε και παραθέτουμε μέρος της προτροπής του: «Δεν πάμε να κάνουμε κακό, ούτε να χαζέψουμε στις βιτρίνες, ούτε να κάνουμε πάρτυ μέσα στο κέντρο της πόλης. Πάμε να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η πίστη μας. 

Η πίστη μας είναι πάνω και από το Σύνταγμα, είναι πάνω και από τους νόμους, είναι και πάνω από τους πολιτικούς. Είμαστε πολίτες πρώτα του ουρανού και μετά της γης. Αγαπάμε τους πάντες, υπακούουμε στους πάντες αλλά όμως τα δικαιώματά μας τα πνευματικά δεν τα αρνούμαστε, ούτε φοβόμαστε. Θα βγούμε αξιοπρεπώς όπως ορίζουν τα υγειονομικά μέτρα, θα έρθουμε στο ναό, γιατί για εμάς η μέρα αυτή είναι πάρα πολύ μεγάλη, είναι φανέρωση της Αγίας Τριάδος και όταν φανερώνεται η Αγία Τριάδα στον κόσμο δεν μπορεί να υπάρχει πιστός που να βρίσκεται κλεισμένος μέσα στο σπίτι του και φυλακισμένος μέσα σε αυτό αλλά θα βγει από το σπίτι του θα έρθει στο ναό θα ασπασθεί θα ανάψει το κερί του θα κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων και θα πάρει τον Αγιασμό. Και να το κάνετε με αρχοντιά, με λεβεντιά, όχι με φόβο, ούτε να σκεπτόσαστε τι μπορεί να συμβεί. Στο φινάλε ό,τι και να συμβεί θα κάνουμε θυσία. Αυτό μας λέει ο Τίμιος Πρόδρομος σήμερα για να αποδείξουμε ότι για μας η πίστη μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ό,τι και να συμβεί την πίστη μας εμείς θα τηρήσουμε, αυτήν που οι πρόγονοί μας δεν φοβήθηκαν να την διατρανώνουν 400 ολόκληρα χρόνια, απέναντι στον Τούρκο κατακτητή. Επομένως, δεν θα φοβηθούμε κανέναν, θα έρθουμε και θα κάνουμε αυτό που λέει η ψυχή μας, χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς καμία απειλή, αλλά αυτό που λέει η ψυχή μας. Εδώ λοιπόν θα δείξουμε πόσο πνευματικά λεβέντες είμαστε. Γι’ αυτό λοιπόν αφήστε κατά μέρος όποιον φόβο, όποια δειλία, όποιον ενδοιασμό. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε κατά μέρος και δεν ασχολούμαστε ούτε με σχόλια, ούτε με διάφορα φτηνά ρεπορτάζ, που ενδεχομένως γίνουν και την ημέρα εκείνη. Είναι τιμή μας και καμάρι μας για το Χριστό μας να μαρτυρήσουμε όπως μας  έμαθε η πίστη μας».