“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

☦ 17 Μαρτίου 1996 - ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

'Ένα καλό παλληκάρι μας θύμισε τα παρακάτω:

"Στις 17 Μαρτίου 1996  έγινε με επισημότητα η Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Τέθηκαν για λαϊκό προσκύνημα στον Ναό του Κοιμητηρίου, αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων Πάντων. Τα λείψανά του εξέπεμπαν μίαν άρρητη ευωδία, ενώ πολλοί ασθενείς θεραπεύτηκαν θαυματουργικά. Τρείς μέρες αργότερα, στις 20 Μαρτίου 1996, τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στον Ι.Ναό της Αγίας Τριάδος"

Εμείς όμως θα συμπληρώσουμε λόγους με την καρδιά και όχι με το ψυχρό πληκτρολόγιο.

Όλοι γνωρίζουμε τι εστί στο ΑΓΙΟΛΟΓΊΟ της Ορθοδοξίας ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός ο θαυματουργός , ο ανάργυρος , ο Αρχιεπίσκοπος της Κριμαίας.

Είναι γιατρός και έτσι παρουσιάζεται σήμερα και θαυματουργεί.

Είναι γιατρός ψυχών και σωμάτων.

Είναι γιατρός και τιμάει την ιατρική επιστήμη που σήμερα με παράξενα πρωτόκολλα και μεθοδείες την απαξιώνουν.

Είναι και λοιμωξιολόγος γιατί ειδικεύτηκε σε δύσκολες αντιεπιστημονικές εποχές όχι απλώς σε απλές λοιμώξεις, αλλά σε σηπτικές  πυογόνες λοιμώξεις.

Για την εποχή του ήταν σημείο αναφοράς για την ιατρική ακαδημαική κοινότητα, όταν με το χάρισμα της ζωγραφικής που είχε,  αποτύπωσε "αγιογραφικά" τους άτλαντες της ανατομίας, ώστε οι γιατροί να μπορούν να χειρουργούν και να εξετάζουν. Αυτούς τους άτλαντες της ανατομίας του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ τους τύπωναν και τους ξανατύπωναν για μισό αιώνα γιατί ήταν ευανάγνωστοι και λειτουργικοί.

Πως εξέταζε και χειρουργούσε και πως έβαζε διάγνωση ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ;

Πάντα στο χειρουργείο σε διπλανό δωμάτιο αλλά  και στο ιατρείο του είχε το εικόνισμα της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και άλλων Αγίων και ένα αναμμένο κανδήλι έμπροσθεν τους.

Τι φάρμακο συνιστούσε μαζί με όσα άλλα έδινε;

Συμμετοχή στα ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ (ακόμα και υπό την απειλή του σταλινικού καθεστώτος) και ΑΓΙΑΣΜΟ, να πίνουμε αγιασμό στις δύσκολες στιγμές μας.

ΓΙΑΤΊ πάντα είχαν επιτυχία οι θεραπείες και οι επεμβάσεις του;

Ακριβώς γιατί στα άγια χείλη του είχε το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Αλλά και γιατί συνιστούσε να δούμε την καθημερινότητα μας με την ματιά  την πνευματική και ότι  δεν   πολεμάμε  μόνο  με ορατά μικρόβια, βακτήρια και ιούς, αλλά κυρίως  με τους  σκοτεινούς άρχοντες του κοσμοκράτορος του  αιώνος κατά το λόγιον του Αποστόλου Παύλου που ήταν η σύνηθης συμβουλή του μέχρι το τέλος.

Και σήμερα αδελφοί με τι πολεμάμε;

Πολεμάμε με όλα αυτά, με μικρόβια, ιούς , πανδημίες και σκοτεινούς άρχοντες που έχουν αφεντικό τον κοσμοκράτορα του αιώνος του απατεώνος μας. 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας