“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

☦ Η έβδομη σφραγίδα και το χρυσό λιβανιστήρι

Αποκαλυψις   ΚΕΦ. 8

Η έβδομη σφραγίδα και το χρυσό λιβανιστήρι

Κα τε νοιξε τν σφραγδα τν βδμην, γνετο σιγ ν τ οραν ς μιριον.  2 Κα εδον τος πτ γγλους ο νπιον το Θεο στκασι, κα δθησαν ατος πτ σλπιγγες.  3 κα λλος γγελος λθε κα στθη π το θυσιαστηρου χων λιβανωτν χρυσον, κα δθη ατ θυμιματα πολλ, να δσ τας προσευχας τν γων πντων π τ θυσιαστριον τ χρυσον τ νπιον το θρνου.  4 κα νβη καπνς τν θυμιαμτων τας προσευχας τν γων κ χειρς το γγλου νπιον το Θεο.  5 κα εληφεν γγελος τν λιβανωτν κα γμισεν ατν κ το πυρς το θυσιαστηρου κα βαλεν ες τν γν. κα γνοντο βροντα κα φωνα κα στραπα κα σεισμς.

6 Κα ο πτ γγελοι ο χοντες τς πτ σλπιγγας τομασαν αυτος να σαλπσωσι. 7 Κα πρτος σλπισε, κα γνετο χλαζα κα πρ μεμιγμνα ν αματι, κα βλθη ες τν γν· κα τ τρτον τς γς κατεκη, κα τ τρτον τν δνδρων κατεκη, κα πς χρτος χλωρς κατεκη.  8 Κα δετερος γγελος σλπισε, κα ς ρος μγα πυρ καιμενον βλθη ες τν θλασσαν, κα γνετο τ τρτον τς θαλσσης αμα,  9 κα πθανε τ τρτον τν κτισμτων τν ν τ θαλσσ, τ χοντα ψυχς, κα τ τρτον τν πλοων διεφθρη.  10 Κα τρτος γγελος σλπισε, κα πεσεν κ το ορανο στρ μγας καιμενος ς λαμπς, κα πεσεν π τ τρτον τν ποταμν κα π τς πηγς τν δτων. 11 κα τ νομα το στρος λγεται Αψινθος. κα γνετο τ τρτον τν δτων ες ψινθον, κα πολλο τν νθρπων πθανον κ τν δτων, τι πικρνθησαν.  12 Κα τταρτος γγελος σλπισε, κα πλγη τ τρτον το λου κα τ τρτον τς σελνης κα τ τρτον τν στρων, να σκοτισθ τ τρτον ατν, κα τ τρτον ατς μ φαν μρα, κα νξ μοως.  13 Κα εδον κα κουσα νς ετο πετομνου ν μεσουρανματι, λγοντος φων μεγλ· οα, οα, οα τος κατοικοντας π τς γς κ τν λοιπν φωνν τς σλπιγγος τν τριν γγλων τν μελλντων σαλπζειν. 

********************************************

1 Και όταν άνοιξε τη σφραγίδα την έβδομη, έγινε σιγή στον ουρανό περίπου μισή ώρα.  2 Και είδα τους εφτά αγγέλους που μπροστά στο Θεό έχουν σταθεί, και τους δόθηκαν εφτά σάλπιγγες.  3 Και άλλος άγγελος ήρθε και στάθηκε δίπλα στο θυσιαστήριο, έχοντας λιβανιστήρι χρυσό, και του δόθηκαν θυμιάματα πολλά, για να τα προσφέρει με τις προσευχές όλων των αγίων πάνω στο θυσιαστήριο το χρυσό που είναι μπροστά στο θρόνο.  4 Και ανέβηκε ο καπνός των θυμιαμάτων με τις προσευχές των αγίων από το χέρι του αγγέλου μπροστά στο Θεό.  5 Και έχει λάβει ο άγγελος το λιβανιστήρι και το γέμισε από τη φωτιά του θυσιαστηρίου και την έριξε στη γη. Και έγιναν βροντές και φωνές και αστραπές και σεισμός.

6 Και οι εφτά άγγελοι, που έχουν τις εφτά σάλπιγγες, ετοιμάστηκαν για να σαλπίσουν.  7 Και ο πρώτος σάλπισε: και έγινε χαλάζι και φωτιά ανακατεμένα με αίμα και ρίχτηκαν στη γη. Και το ένα τρίτο της γης κατακάηκε και το ένα τρίτο των δέντρων κατακάηκε και κάθε χλωρό χορτάρι κατακάηκε.  8 Και ο δεύτερος άγγελος σάλπισε: και κάτι σαν όρος μεγάλο που καίγεται με φωτιά ρίχτηκε στη θάλασσα. Και έγινε το ένα τρίτο της θάλασσας αίμα  9 και πέθανε το ένα τρίτο των κτισμάτων που είναι μέσα στη θάλασσα και έχουν ψυχές και το ένα τρίτο των πλοίων καταστράφηκαν.  10 Και ο τρίτος άγγελος σάλπισε: και έπεσε από τον ουρανό ένας αστέρας μεγάλος που καίγεται σαν λαμπάδα και έπεσε πάνω στο ένα τρίτο των ποταμών και πάνω στις πηγές των νερών.  11 Και το όνομα του αστέρα λέγεται ο Άψινθος. Και έγινε το ένα τρίτο των νερών αψίνθιο και πολλοί από τους ανθρώπους πέθαναν από τα νερά, γιατί πικράθηκαν.  12 Και ο τέταρτος άγγελος σάλπισε: και χτυπήθηκε το ένα τρίτο του ήλιου και το ένα τρίτο της σελήνης και το ένα τρίτο των αστέρων, ώστε να σκοτεινιάσει το ένα τρίτο αυτών και η ημέρα να μη φέξει στο ένα τρίτο της και η νύχτα ομοίως.  13 Και είδα, και άκουσα έναν αετό να πετάει στα μεσούρανα, λέγοντας με φωνή μεγάλη: Ουαί, ουαί, ουαί σ’ αυτούς που κατοικούν πάνω στη γη από τις υπόλοιπες φωνές της σάλπιγγας των τριών αγγέλων που μέλλουν να σαλπίζουν».

proskynitis