“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

☦ Μέσα από τις στάχτες που σκορπούν σήμερα οι αντίχριστοι πάντα θα ξεπροβάλει ο ΣΤΑΥΡΟΣ για να δείχνει το τέλος της θλίψης.

Από τις στάχτες…                                

(Η σημειολογία μιας εικόνας)

Ευχαριστούμε την φίλη που με τα επίκαιρα και στοχευμένα άρθρα της , όπως το παρακάτω μας συνεγείρει εν μέσω κρίσιμων στιγμών για όλους μας.

Τραγική εικόνα- με αρκετή δόση πικρής ειρωνείας και σημειολογική γλώσσα που συγκλονίζει- του ιερότερου εθνικού μας συμβόλου, όπως ορθώνεται κυματίζοντας, με φόντο το ολοκαύτωμα της ντροπής και της προδοσίας.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που προδίδεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που πλαταγίζει υπερήφανα μέσα από πολεμικές φωτιές που άναψαν λυσσαλέα οι εχθροί της στο διάβα της νεότερης ιστορίας μας.

Είναι όμως η πρώτη φορά που τη βλέπουμε να ανεμίζει κολοβωμένη, πνευματικά παροπλισμένη, δίχως τον Σταυρό στην κορυφή της, μπροστά στις φλόγες ενός αόρατου δαιμονικού πολέμου.

Το καυτό μέτωπο του κακού,  που υψώνεται πίσω της να κατακαίει τα πάντα, φαίνεται να καγχάζει ότι τη νίκησε, αφού την απογύμνωσε από το ιερό φυλακτήριό της, που άλλοτε λαμπύριζε και τύφλωνε κάθε δαιμονική επήρεια - ευτυχώς υπάρχει τουλάχιστον ακόμη επάνω στο τιμημένο πανί της- και να πανηγυρίζει ότι μαζί της νικήθηκε και εξοντώθηκε κατά κράτος και ο λαός και το έθνος που αυτή ενσαρκώνει.

Η τάση και η προσπάθεια αφανισμού του Σταυρού από την κορυφή της σημαίας μας, που μαρτυρεί και την πολύχρονη μεθοδική προσπάθεια  αφανισμού της αληθινής πίστης και της ευσέβειας από τις ψυχές των Ελλήνων, είναι ένα από τα πάμπολλα σημεία που φωνάζουν για το ποια είναι σήμερα η βαθύτερη αιτία που οι δαιμονικές δυνάμεις δείχνουν προσωρινά να επικρατούν και να σπέρνουν τον πανικό και τον εφιαλτικό όλεθρο στην ιερή γη μας. Εισορμούν εκεί όπου οι άνθρωποι μένουν αφύλακτοι και απογυμνωμένοι από τα πνευματικά τους όπλα. Η ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ως τραύμα των δαιμόνων, στην κορυφή της σημαίας μας, υποδηλώνει ταυτόχρονα και την ύψωσή του μέσα στις καρδιές των Ελλήνων.

Παρά ταύτα, έστω και ακρωτηριασμένο, το εθνικό μας σύμβολο εξακολουθεί να υψώνεται μέσα από τις στάχτες αγέρωχο, εμπνέοντας στον τυραννισμένο και προδομένο λαό μας τη σιγουριά και την ελπίδα ότι θα έρθει και η ώρα του να νικήσει σ’ αυτή την πολυώδυνη μάχη του φωτός με το σκότος, αφού όμως πρώτα ενδυθεί τα όπλα του φωτός.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com