“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

☦ ΔΕΟΣ και ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ - ο Γέροντας που είπε τον Δεκέμβριο ότι από τον Ιανουάριο θα έχουμε προβλήματα με τον τούρκο κοιμήθηκε σήμερα με τον εξής θαυμαστό τρόπο.

Την θλιβερή αλλά και αναστάσιμη αυτή  είδηση  την μάθαμε πριν λίγο, όπως τυχαίνει να μας γνωστοποιούν  τόσα έκτακτα ΣΗΜΕΙΑ που συμβαίνουν σε πολλά μέρη της  Ελλάδος μας αυτές τις ώρες  - ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ

Ο ηλικιωμένος Γέροντας είχε βγει τις ημέρες πριν τις γιορτές και επισκέφτηκε οικίες πνευματικών του παιδιών επευλογώντας τις εστίες τους και ενθαρρύνοντας τους σε όσα δύσκολα βιώνουν.

Είχε έντονη ανησυχία για όσα ζούμε εξ αίτιας της πανδημίας και των επιβουλών των ξένων για την πατρίδα μας και προσευχόταν να μην ζήσουμε πολύ άσχημες καταστάσεις σε όσα μας ετοιμάζουν οι εχθροί .

Εδώ και κάποιες ημέρες έλεγε στον αγαπητό υποτακτικό του την φράση " παιδί μου θα φύγω" ενώ δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σήμερα το πρωί σηκώθηκε έκανε το τυπικό του και κάλεσε πάλι τον υποτακτικό του λέγοντας του να μην φοβηθεί γιατί πρόκειται να φύγει.

Ο υποτακτικός του δεν μπορούσε να καταλάβει τους λόγους του αυτούς γιατί το μυαλό του δεν πήγαινε στο μοιραίο καθότι ο Γέροντας του ήταν υγιής.

Σε λίγο τον κάλεσε να καθίσει δίπλα του και άρχισε να σβήνει σιγά -σιγά.

Ο υποτακτικός του (όπως μας είπαν δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε ). Απλώς πήρε το οξυγονόμετρο και έβλεπε την ταχυτάτη μείωση του επιπέδου του οξυγόνου.

Σαν να είχε δίπλα του ένα κεράκι που έσβηνε.

Τι άλλο να πούμε αδελφοί τέτοιες  ώρες απέναντι σε μια εκδημία ενός σεβαστού Γέροντα με αυτήν την Οσιακή τελευτή;

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ και εκεί πάνω  με την παρρησία του να πρεσβεύει για εμάς εδώ στον  ΚΥΡΙΟ να μας σώσει από τις δαιμονικές επιβουλές.

Να δώσει επίσης  παρηγοριά στους υποτακτικούς του και τα πνευματικά του παιδιά.

Σε όσους αδελφούς γνωστοποίησα αυτό το γεγονός ανατρίχιασαν , όπως και εμείς.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας