“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

☦ Είναι πλέον πιο φτωχή η ομογένεια και ο κόσμος των Ορθόδοξων ιστολογίων και bloggers...

Θ.Π.: ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΑΡΓΥΡΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ  ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ.  + ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ +

Γράφει η  Lilly L

Κοιμήθηκε πριν λίγο καιρό ο ομογενής αδελφός μας Αργύρης γνωστός ως Argy Aris από το Montreal του Καναδά... Σήμερα δυστυχώς το έμαθα γιατί δεν έβλεπα να κινούνται οι σελίδες, ούτε μου απάντησε σε ένα μήνυμα που του είχα στείλει για να δω αν είναι καλά και έτσι τον έψαξα και έμαθα την θλιβερή είδηση μέσω κοινού αδελφού μας από το Detroit.

Τον Αργύρη αν και δεν τον γνώριζα από κοντά ήταν πραγματικός αδελφός. Αγωνιστής, πνευματικό παιδί του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα με πραγματική αγάπη για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, που δεν έχω συναντήσει σε ανθρώπους που έχουν γεννηθεί και ζούνε εδώ. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το πόσο πολύ αγαπούσε την Πατρίδα όπου ελάχιστες φορές είχε επισκεφθεί. Δεν θα ξεχάσω το ότι μου εξηγούσε το πόσο επέμεινε να μάθει Ελληνικά πηγαίνοντας ταυτόχρονα σε δύο σχολεία, πρωινό και νυκτερινό... Είχαμε συνεργαστεί το 2014 στο google Plus στις Ορθόδοξες κοινότητες που είχε δημιουργήσει και σταδιακά τις μεταφέραμε στο facebook περίπου 18 ομάδες με χιλιάδες μέλη (πολλές με πάνω από 30000) και σε τρεις που είχε δημιουργήσει στο viber προς Δόξα Θεού και πνευματική ωφέλεια όλων μας.Κάποιες από αυτές είναι Πανάγιος Τάφος, Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης - Elder Ephraim Arizona, Γερόντισσα Μακρίνα, Άγιος Εφραίμ, Άγιος Νεκτάριος, Άγιοι Πατέρες, Άγιος Παΐσιος - Άγιος Πορφύριος και άλλες...

Τα ιστολόγια που διατηρούσε από το 2012 ήταν ένα φως από τον μακρινό Καναδά, μέσα στο σκοτάδι που επικρατεί... Κάποια από αυτά είναι το Αγάπη Εν Χριστώ, Αμαρτωλών Σωτηρία, Elder Ephraim Arizona - Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας, Δάκρυα Μετανοίας, Αρτοκλασία, Θησαυρός της Ορθοδοξίας, Ορθοδοξία και τίποτε άλλο, Luaţi Lumină, St. John the Forerunner, Catecismo Ortodoxo, La Prière de Jésus, Holy Fathers of Orthodoxy.Πολύτιμες διαδικτυακές βιβλιοθήκες με πολλά Ορθόδοξα κείμενα από τους Αγίους Πατέρες όπου μπορείτε να μελετήσετε, θα παραθέσω τα link στο τέλος της ανάρτησης.

Είναι πολύ δύσκολο για να το πιστέψω, έχω συγκλονιστεί... Όμως ο Θεός τον ήθελε κοντά του και κοντά στον αγαπημένο του Γέροντα...Όποιος θέλεις ας βάλει το όνομα του στην προσευχή του υπέρ αναπαύσεως.

Καλό Παράδεισο αγωνιστή αδερφέ μου Αργύρη. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου...

Σε ευχαριστούμε για όλα.

Lilly L

https://www.youtube.com/channel/UCiDeU2PxHEYLJEG7sSF9qxw/community

 

Κανάλι you tube:  Holy Fathers of Orthodoxy  https://www.youtube.com/c/HolyFathers...

 

Κανάλι στο Vimeo https://vimeo.com/user46533626

 

Τα ιστολόγια βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

 

http://elderephraimarizona.blogspot.com/

 

http://agapienxristou.blogspot.com/

 

http://dakriametanoias.blogspot.com/

 

http://orthodoxiakaitipotaallo.blogsp...

 

http://thisavrostisorthodoxias.blogsp...

 

http://amartolon-sotiria.blogspot.com/

 

http://artoklasia.blogspot.com/

 

https://holyfathersoforthodoxy.blogsp...

 

http://stjohntheforerunnerblog.blogsp...

 

http://laprieredejesus.blogspot.com/

 

http://luatilumina.blogspot.com/

 

http://catecismoortodoxo.blogspot.com/