“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

☦ «Ένας νεαρός άνεργος ξύπνησε ένα πρωί και πήγε να ελέγξει τις τσέπες του παντελονιού του. Το μόνο που βρήκε ήταν λίγα δολάρια.»

 

"Ένας νεαρός άνεργος ξύπνησε ένα πρωί και πήγε να ελέγξει τις τσέπες του παντελονιού του. Το μόνο που βρήκε ήταν λίγα δολάρια. Αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει για να αγοράσει λίγο φαγητό και μετά ό,τι θέλει ο Θεός. Ήταν πολύ περήφανος για να ζητιανέψει νόμιζε ότι μόνο οι αδύναμοι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Καλύτερα να πεθάνει. Ήταν λυπημένος και απογοητευμένος γιατί δεν έβρισκε δουλειά και κανείς δεν ήταν πρόθυμος να τον βοηθήσει. Πήγε σε ένα κατάστημα, αγόρασε φαγητό και κάθισε σε ένα πάρκο, σε ένα παγκάκι.Ενώ προσπαθούσε να ανοίξει το πακέτο με τα τρόφιμα, είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα με λευκή γενειάδα, ντυμένο στα λευκά, να έρχεται προς το μέρος του. Πίσω του ήταν άλλα δύο παιδιά.Τη στιγμή που έφτασε μπροστά του, ο ο γέρος του ζήτησε ένα κομμάτι ψωμί με δάκρυα στα μάτια, είπε ότι ούτε αυτός ούτε τα παιδιά είχαν φάει για μια εβδομάδα. 

Ο νεαρός τους κοίταξε με οίκτο. Ήταν τόσο αδύνατοι που μπορούσες να δεις τα κόκαλά τους. Πολύ συγκινημένος από τον τρόπο που φαίνονταν, αυτό ήταν  τους έδωσε όλο το φαγητό.  Εκείνη τη στιγμή ο γέρος σταυρώθηκε, είπε μερικές λέξεις που ακούγονταν σαν προσευχή και μετά του έδωσε ένα πολύ παλιό νόμισμα. Ο άντρας κοίταξε τον γέροντα και είπε: «Νομίζω ότι χρειάζεσαι την προσευχή περισσότερο από εμένα».  Χωρίς δεκάρα στην τσέπη, χωρίς δουλειά και χωρίς φαγητό, ο νεαρός πήγε κάτω από μια γέφυρα να ξεκουραστεί.  Ενώ ήταν έτοιμος να αποκοιμηθεί, τον έφτασε μια παλιά εφημερίδα.  Τη σήκωσε και είδε μια διαφήμιση: ένας άντρας αγόραζε παλιά νομίσματα.  Έσκισε αυτή τη διαφήμιση και πήγε να βρει τη διεύθυνση.  Φτάνοντας στον προορισμό του, έδειξε το κέρμα του στον συλλέκτη.  Έμεινε άφωνος.  Πήγε πίσω από τον πάγκο, έβγαλε ένα μεγάλο βιβλίο και έδειξε στον νεαρό μια φωτογραφία.  Σε εκείνη την εικόνα ήταν το ίδιο νόμισμα που είχε λάβει ο νεαρός - άξιζε τρία εκατομμύρια δολάρια.  Ο νεαρός πούλησε το νόμισμα και πήγε να αναζητήσει τον γέρο και τα παιδιά του.  Αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι τους στο πάρκο.  Υπήρχε, ωστόσο, ένα σημείωμα στην τράπεζα: “Μας δώσατε ό,τι είχατε...θέλουμε να σας ανταμείψουμε με αυτό το νόμισμα.  Μην χάνεις ποτέ την πίστη σου!  "

 Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ.

apantaortodoxias