“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

☦ Συγχωρώ Σημαίνει συνυπάρχω !

Σήμερα ανοίγει η Πόρτα της Μεγάλης και Αγίας Τεσσαρακοστής…

Για να περάσουμε και να εισέλθουμε όμως, ΠΡΕΠΕΙ να χαμηλώσουμε το ανάστημά μας , να σκύψουμε να γονατίσουμε από μετάνοια και ταπείνωση …

Συγνώμη και Συγχώρεση …

Να συγχωρέσουμε να ζητήσουμε και να δώσουμε άφεση αδελφοί μου !

Να ανοίξουμε τις καρδιές μας να μπεί ΦΩΣ να μπεί καθαρό οξυγόνο, το έχει η Ψυχή μας ανάγκη. Να αλλάξουμε να μεταστραφούμε να πάρουμε την ζωή μας από την αρχή !

Χωρίς Αγάπη , η Ζωή μας είναι σκοτεινή , ψυχρή , άρρωστη , άσωστη!

Νηστεία από αύριο στα πάθη , στα λάθη , στην κακία , στην μνησικακία , στον φθόνο , στην αλαζονία , στον εγωισμό , στην νωθρότητα.

Να πολεμήσουμε τον κακό μας εαυτό , να πλημμυρίσουμε Αγάπη και Συνεννόηση, Ομόνοια, να γίνουμε Αρχοντικοί με μεγαλείο Ψυχής και Πνεύματος , γιατί έτσι μόνο θα συν-χωρέσουμε στον Παράδεισο και θα γίνει η ζωή μας αλλιώτικη καλύτερη.

Να ατενίζουμε τον Σταυρό Του και να νιώθουμε το αίμα του να κυλάει στις φλέβες μας να γίνουμε Κοινωνοί του και ως εκ τούτου να γίνομαι όμαιμοι αδέλφια μεταξύ μας .

Ας βάλουμε λοιπόν Μετάνοια σήμερα ας ακουμπήσουμε το μέτωπό μας στο χώμα να νιώσουμε την χωμάτινη την προσωρινότητα στην ζωή μας τούτη.

Αλλά και να αποδεχτούμε ευπρόσδεκτα την Σωματική Νηστεία , την Άσκηση , την Στέρηση να Νιώσουμε και να Κερδίσουμε επάξια με όλον τον Κύκλο των Αρετών την παρουσία μας μπροστά στο Άγιο Ποτήριο της Ανάστασης .

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα !

Καλη Σαρακοστή !

Γεμάτοι Υγεία Σωματική και Πνευματική !

Ενορία Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων