“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τελικά η μας “δουλεύουν” εκεί στη Γερμανία, ή ο Αντώνης έχει μεγάλη “γοητεία” !!!

Διαβάστε τα σχετικά δημοσιεύματα από την iefimerida για τις αντιδράσεις των γερμανών πολιτικών πριν και μετά  την επίσκεψη Σαμαρά !!!
Μέρκελ προς Γερμανούς πολιτικούς: «Να ζυγίζετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για την Ελλάδα»
Σόιμπλε σε Στουρνάρα: Να μου τηλεφωνείς όποτε θέλεις
Στενότερη αναμένεται να είναι η συνεργασία της γερμανικής κυβέρνησης με την ελληνική το επόμενο χρονικό διάστημα, και αυτό φαίνεται από την «ατάκα» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν έδινε το κινητό του στον Γιάννη Στουρνάρα. Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν να έχουν στο εξής «ανοιχτή γραμμή» ώστε να συνεννοούνται για κάθε θέμα που ανακύπτει. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», όταν ο κ. Σόιμπλε έδινε τον αριθμό του κινητού του στον κ. Στουρνάρα του είπε: «Να τηλεφωνείς όποτε θέλεις»

Μέρκελ προς Γερμανούς πολιτικούς: «Να ζυγίζετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για την Ελλάδα»
Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολιτικούς του κόμματός της οι οποίοι κάνουν δηλώσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προτρέποντάς τους να... ζυγίζουν τα λόγια τους όταν μιλούν για την Ελλάδα. «Όλοι θα πρέπει να ζυγίζουν καλά τα λόγια τους για την Ελλάδα», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg η καγκελάριος της Γερμανίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ARD. Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ενώ επανέλαβε ότι, η Γερμανία θα σταθεί αρωγός της χώρας μας. Η κυρία Μέρκελ χαρακτήρισε απολύτως απαραίτητο το Μόνιμο Ταμείο Διάσωσης (ESM), προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση και δήλωσε αισιόδοξη ότι το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο θα δώσει τελικά το πράσινο φως για την έγκρισή του στις 12 Σεπτεμβρίου.
«Νομίζω ότι έχουμε σημαντικά επιχειρήματα για τον ESM», επισήμανε, αναφερόμενη στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωζώνης. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή της στον Μάριο Ντράγκι τονίζοντας πως «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει μια πολύ σαφή εντολή να διασφαλίσει την σταθερότητα του ευρώ και ότι, κάθε απόφαση που πάρθηκε από τον διοικητή της, θα πραγματοποιηθεί».
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την φημολογία αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, διευκρίνισε ότι, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο. iefimerida