“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ιράν: "Έρχεται σύντομα πόλεμος, αλλά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς"

Σε στρατιωτικό χτύπημα εκτιμά ο επικεφαλής των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» Μοχάμαντ Αλί Τζαφάρι, ότι προχωρήσει το Ισραήλ, προβλέποντας ότι «Θα γίνει πόλεμος σύντομα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πότε και πού και ποια έκταση θα αφορά. Μπορεί να είναι και παγκόσμιος». Οι αναφορές του επικεφαλής των Φρουρών, στο πλαίσιο στρατιωτικής έκθεσης στην Τεχεράνη γίνονται ενώ οι ενισχύονται οι φόβοι πως το Ισραήλ θα πλήξει ιρανικές εγκαταστάσεις ίσως ακόμη και πριν τις αμερικανικές εκλογές, όπως σημειώνει το Reuters.
Οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών έχουν ανέβει, με την Τεχεράνη να προειδοποιεί πως σε περίπτωση χτυπήματος θα αντεπιτεθεί όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά πιθανώς και σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή. «Οι απειλές τους δείχνουν μόνο πως η εχθρότητά τους απέναντι στο Ισλάμ και την επανάσταση είναι σοβαρή, και πως τελικά αυτή η εχθρότητα θα οδηγήσει σε σύγκρουση» είπε ο Τζαφάρι, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Ο ίδιος ανέφερε πως οι ιρανικές αρχές ενισχύουν τις αμυντικές δυνατότητες του ιρανικού στρατού, λέγοντας πως «εάν το Ισραήλ ξεκινήσει κάτι, θα καταστραφεί».
Επαναλαμβάνουμε: Το Ιράν είναι μεγάλο μέγεθος, ακόμα και για τις ΗΠΑ. Με υψηλή απορροφητικότητα πληγμάτων. Δεν αρκεί ούτε η ισραηλινή Αεροπορία, ούτε τρία αεροπλανοφόρα, ούτε η USAF, ούτε η RAF που θα επιχειρ΄ξσουν χιλιάδες μίλια μακριά από τα εδάφη τους. Ο πόλεμος θα είναι μακρύς και σε έναν μακρύ πόλεμο με ένα έθνος 80 εκατ. ανθρώπων, όλα είναι ανοικτά...   defencenet