“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

«Η επανάσταση του αυτονόητου»

Ο Σίμος άρχισε να μιλάει τώρα σαν τον Παπανδρέου: «Η επανάσταση του αυτονόητου» είπε χθες !!!
Θυμάστε τον Γιώργο Παπανδρέου που ως Πρωθυπουργός μας είχε τσακίσει με την «επανάσταση του αυτονόητου;» Εννοούσε, ο πρώην Πρωθυπουργός, ότι είναι αυτονόητο να γίνονται περικοπές, απολύσεις, μειώσεις κλπ και ότι είναι «επαναστατικό» να το αντιληφθούμε επιτέλους οι Ελληνες. Ε, λοιπόν, το κόλλησε και ο Σίμος Κεδίκογλου !
«Βρισκόμαστε στη μέση μιας προσπάθειας, όπου το βάρος πέφτει στις διαρθρωτικές αλλαγές. Πρέπει να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου. Να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε ψηφίσει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Βήμα FM.
Πρώτον, να θυμίσουμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι η «επανάσταση» του Παπανδρέου απέτυχε παταγωδώς, οπότε πρέπει μάλλον να αποφεύγει λέξεις που φέρνουν γρουσουζιά.
Δεύτερον, αν με τον όρο «διαρθρωτικές αλλαγές» ο κ. Κεδίκογλου εννοεί απολύσεις, συγχωνεύσεις, μειώσεις δαπανών, «φέσια» του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, υιοθέτηση με νόμο του κατώτατου μισθού, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων να του θυμίσουμε ότι η ΝΔ προεκλογικά τα είχε σαμποτάρει. Μετεκλογικά η ΝΔ μπορεί κάλλιστα να τα εφαρμόσει, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν. Πηγή