“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Όχι κ. Μεϊμαράκη. Το Σύνταγμα αυτή τη φορά θα το φτιάξει ο λαός και όχι τα ινστιτούτα.

Σε συνομιλία που είχε προχθές ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της κοπής μιας πίττας, είπε: «Το 2013 θα είναι το έτος αναθεώρησης του Συντάγματος. Επίσημα η διαδικασία θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο, καθώς τότε λήγει η πενταετής απαγόρευση για...την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος. Ανεπίσημα, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαβουλεύσεις μέσα από διάφορα Ινστιτούτα». Την ίδια περίπου φράση επανέλαβε και προ ολίγου στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ.
Παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το Σύνταγμα και πως ακόμα και αν δεν υπήρχε διεθνής κρίση, εμείς, λόγω αυτών των θεσμών που έχουμε, θα καταλήγαμε σε κρίση. Συμπλήρωσε όμως, ταυτόχρονα πως οι αλλαγές στο Σύνταγμα της Ελλάδας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα και την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας. Σε ότι αφορά δε τον εκλογικό νόμο τάχθηκε υπέρ ενός εκλογικού νόμου που θα δίνει ισχυρές κυβερνήσεις, δηλαδή στην ουσία τάχθηκε και πάλι υπέρ μιας υπερενισχυμένης αναλογικής.
Τόσο όμως ο κ. Μεϊμαράκης, όσο και οποιοσδήποτε άλλος που σκέφτεται να επιφέρει αλλαγές στο Σύνταγμα  αγνοώντας και τώρα το λαό, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το Νέο Σύνταγμα αυτή και πρώτη φορά θα το φτιάξει ο ίδιος ο λαός και όχι τα διάφορα χρηματοδοτούμενα ινστιτούτα και think tanks, κατ' εντολή των δανειστών...
Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια. Αυτό, θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει φυσικά και ο ίδιος ο λαός .