“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τους πολίτες της Ρωσίας

Αγαπητοί φίλοι! Αποχαιρετούμε το 2012, που είναι πλέον ιστορία. Για τη χώρα μας ήταν σημαντική χρονιά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τον κόπο, την εργασία σας και τα αποτελέσματά της, να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη. Αυτές τις στιγμές αισθανόμαστε έντονα πώς φεύγει σαν να πετά ο χρόνος, πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά μας, πόσο ακριβοί μας είναι οι συγγενείς και οι οικείοι, πόσο τους αγαπούμε. Καθένας θυμάται τώρα τα πιο σημαντικά για τον ίδιο γεγονότα, συναντήσεις, λόγια. Και όλοι μας αναμένουμε ότι η πρωτοχρονιάτικη νύχτα θα μας χαρίσει επιτυχία και λίγο θαύμα, που όπως λέγεται, καμιά φορά συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Όμως παρ’ όλ’ αυτά πρωτίστως βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, σε εκείνους, που είναι δίπλα μας, σε ό,τι θα μπορέσουμε να πετύχουμε μόνοι μας στην εργασία και τις σπουδές, την τέχνη και τη δημιουργία, στο ότι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τη ζωή γύρω μας και οι ίδιοι θα γίνουμε καλύτεροι. Θα γίνουμε πιο ευαίσθητοι και φιλεύσπλαχνοι, πιο γενναιόδωροι και με μεγαλύτερη φροντίδα για τους οικείους μας, τα παιδιά και τους γονείς μας, τους φίλους, τους συναδέλφους, όλους, όσοι χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Υποδεχόμενοι το μέλλον ελπίζουμε, φυσικά, σε καλές και χαρμόσυνες αλλαγές και τα προσωπικά μας σχέδια είναι αχώριστα από τη Ρωσία, από τα ευγενικά και εγκάρδια συναισθήματα για την Πατρίδα μας. Η ανάπτυξή της, η συνέχιση της χιλιετούς τύχης της εξαρτάται πλήρως από την κοινή μας ενέργεια και εργασία, την ενότητα και την υπευθυνότητα, από την επιδίωξή μας να κάνουμε όσο γίνεται περισσότερα ωφέλιμα πράγματα. Γιατί μόνο μαζί εμείς, ο λαός της Ρωσίας, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με σιγουριά εμπρός, να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε δοκιμασίες, να επιλύσουμε τα πιο περίπλοκα προβλήματα, να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό και επιτυχημένο κράτος, μια σύγχρονη ευημερούσα και ελεύθερη κοινωνία.
Αγαπητοί φίλοι! Έως τον ερχομό του Νέου Έτους έμειναν λίγα δευτερόλεπτα. Εύχομαι σε όλους υγεία, αγάπη και ευτυχία! Ας γεννιούνται παιδιά κι ας υλοποιούνται όλες οι καλές μας επιθυμίες. Ας βασιλεύει σε κάθε σπίτι και σε κάθε οικογένειά μας η χαρά και η ομόνοια. Τότε και η Ρωσία θα στέκεται σταθερή και ακλόνητη. Χρόνια Πολλά! Ευτυχισμένο το 2013!
http://greek.ruvr.ru