“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αν είναι δυνατόν: Υποστολή Σημαίας για τη φρεγάτα «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ» λόγω Μνημονίου!

Λόγω Μνημονίου μειώνεται ο αριθμός των πλοίων του Στόλου, χωρίς να προβλέπεται η αντικατάσταση του πλοίου με κάποιο καινούργιο και βέβαια χωρίς κανείς να μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα τι γίνεται με το Αιγαίο...
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος η τελετή υποστολής της Ελληνικής Σημαίας της φρεγάτας του Στόλου «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ» (F 463), μετά από πολυετή ευδόκιμο υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό και στο πλαίσιο της «αναδιοργανώσεως» του Στόλου, υπό το πρίσμα των «περικοπών» του Μνημονίου και της μειώσεως της δυνάμεώς του, χωρίς ταυτόχρονα να έχουν ενταχθεί νέες μονάδες στη δύναμή του.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αρχηγών ΓΕΝ και Στόλου Αντιναυάρχων Κοσμά Χρηστίδη,ΠΝ και Κώστα Μαζαράκη – Αινιάνα,ΠΝ, αντίστοιχα, καθώς και παλαιών διατελεσάντων κυβερνητών του πλοίου.
Η φρεγάτα «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ» ήταν το πρώτο πολεμικό πλοίο του ΠΝ που φέρει το όνομα της ηρωίδος της Επαναστάσεως του 1821 Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και καθελκύστηκε στα ναυπηγεία KONINKLIJKA MAATSCHAPPIJ DE SCHELDE στο VLISSINGEN της Ολλανδίας στις 21/1/1981. Ήταν η τελευταία φρεγάτα τύπου “S” (Standard) που κατασκευάστηκε για λογαριασμό του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας και εντάχθηκε στη δύναμή του στις 1/10/1983, ως “HNLMS PIETER FLORISZ” (F-826).
Από το Ελληνικό ΠΝ παρελήφθη επισήμως στις 14/12/2001 με την τελετή υψώσεως της Ελληνικής Σημαίας στο ναύσταθμο του Den Helder της Ολλανδίας. Στη συνολική της πορεία στο ΠΝ, η Φ/Γ «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ» ενέγραψε στο ενεργητικό της 1.200 περίπου ημέρες εν πλω διανύοντας συνολικά περισσότερα από 148.000 ναυτικά μίλια και συμμετέχοντας σε 8 διασυμμαχικές αποστολές, καθώς και σε πολυάριθμες διακρατικές και εθνικές ασκήσεις, επιχειρήσεις και αποστολές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. planet-greece.blogspot.com