“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος είναι ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου για την Μητρόπολη Αργολίδος (ΒΙΝΤΕΟ)

“Παπούτσι από τον τόπο σου…" λέει ο θυμόσοφος λαός και φαίνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει καλά αυτήν την παροιμία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να καταλήγει όσον αφορά στο πρόσωπο που θα στηρίξει για την χηρεύουσα Μητρόπολη Αργολίδος σε έναν γνωστό του από τη Μητρόπολη Θηβών, τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Αντωνόπουλο. 
O αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1987 ζει στην Ιερά Μονή Σαγματά. Υπενθυμίζεται πως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος διετέλεσε Ηγούμενος των Ιερών  Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά (1971-1977).

Ο αρχιμανδρίτης Ν. Αντώνόπουλος χειροτονήθηκε διάκονος το 1976 και πρεσβύτερος το 1983. Tο 1991 εξελέγη ηγούμενος στην εν λόγω Ιερά Μονή. Παράλληλα διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας κι από εκεί και η γνωριμία και η στενή σχέση του με τον κ. Ιερώνυμο.

To 2008, και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου, δεν εξελέγη Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, ενώ ήταν ένας εκ των τριών του τριπρόσωπου. Παραθέτουμε το απόσπασμα από την σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ψηφοφορία:

"Στη συνέχεια άρχισε η διαδικασία πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας δι’ εκλογής. Γιά την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 73 ψηφισάντων έλαβαν :
1)  Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Μαντζουράνης ψήφους 67,
2) Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος ψήφους 14,
3) Αρχιμανδρίτης κ. Εμμανουήλ Σιγάλας ψήφους 9.
Επί της δευτέρας ψηφοφορίας, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Μαντζουράνης, με 65 ψήφους, επί συνόλου 73 ψηφισάντων, ενώ έλαβαν 1 ψήφο ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ.
Νεκτάριος Αντωνόπουλος και 1 ψήφο ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Εμμανουήλ Σιγάλας. Ευρέθησαν ακόμη 6 λευκές ψήφοι."

Ο πατήρ Νεκτάριος έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα και μερικά από τα έργα του είναι "Στάρετς Αντώνιος", "Ταχύς εις βοήθειαν", "Άγιος Λουκάς ο Ιατρός", "Υπεύθυνοι για όλα", ενώ σε άλλα έχει κάνει την επιμέλεια όπως  "Εχθρός του λαού" κ.α.

Δείτε ένα βίντεο από μια από τις τελευταίες ομιλίες του: