“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ;

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τα καλάζνικοφ "μυρίζουν" τρομοκρατία...
Επιμέλεια: Μάνος Χατζηγιάννης 
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε από ότι φαίνεται η δολοφονία Φύσσα και ενδεχομένως να βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιδιότυπης βεντέτας. Δύο  νεαροί, μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά δηλώσεις βουλευτών του κόμματος, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ σε πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας, ενώ το χτύπημα έχει οσμή τρομοκρατίας εξού και τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

Το θέμα πλέον είναι αν κάποιοι επιχειρούν να ωθήσουν τους Έλληνες σε νέο εθνικό διχασμό... 
Δύο ακόμη νέοι άνθρωποι λοιπόν είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε αργά το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Σε μια χώρα που πεθαίνει καθημερινά από την κρίση και που οι νέοι της παίρνουν ο ένας μετά τον άλλο τον δρόμο της ξενιτιάς, όσοι εξ αυτών μείνουν πίσω σκοτώνονται μεταξύ τους... Γιατί; Για τη σβάστικα ή για το σφυροδρέπανο ή όποιο άλλο σύμβολο;;;; 

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία από την αστυνομία, οι νεαροί δέχθηκαν επίθεση πιθανότατα με καλάσνικοφ από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.  Περίπου 15 κάλυκες έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της δολοφονικής επίθεσης.

Μανώλης Καπελώνης και Γεώργιος Φουντούλης, είναι τα ονόματα των δύο νεκρών, ενώ Αλέξανδρος Γέροντας ονομάζεται ο τραυματίας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς."

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή μαύρου χρώματος.Αργότερα βρέθηκε μια μοτοσικλέτα αλλα΄ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι αυτή του χτυπήματος μιας και σύμφωνα με τις αρχές αυτή που βρέθηκε έχει κλαπεί από το 2000.

Σημειώνεται πως καλάζνικοφ έχει χρησιμοποιήσει επανειλλημένως η τρομοκρατία σε διάφορα χτυπήματα οπότε οι συνειρμοί είναι...αυτόματοι.Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η κυβέρνηση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την Ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

Τα κόμματα 

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: 

"Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους.
Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!
ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο αναφέρονται τα εξής: "Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα.Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της "

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε επίσης η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας .Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την  ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού.Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών.Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ."

Το ΚΚΕ από την πλευρά του αναφέρει: "Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί."

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος σχολιάζει σχετικά: «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας».