“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ο Βλαδίμιρ Πούτιν απηύθυνε ασυνήθιστο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στους πολίτες της Ρωσίας

Οι κάτοικοι της Ρωσίας που συνήθιζαν να εορτάζουν την Πρωτοχρονιά με το επίσημο τηλεοπτικό εορταστικό μήνυμα του Προέδρου, για πρώτη φορά είδαν δύο εκδοχές του μηνύματος αυτού, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
Η πρώτη εκδοχή καταγράφηκε και βγήκε στον αέρα ως συνήθως, μερικά λεπτά πριν τα μεσάνυχτα στην Καμτσάτκα, όπου η Πρωτοχρονιά ήρθε νωρίτερα από όλες τις άλλες περιοχές της Ρωσίας.
Στις 31 Δεκεμβρίου το βράδυ ο επικεφαλής του κράτους πήγε στην πόλη Χαμπάροβσκ, όπου κάλεσε στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση τους κατοίκους της περιοχής που έπαθαν ζημιά από την πρωτάκουστη καλοκαιρινή πλημμύρα και βρίσκονται ακόμα σε χώρους προσωρινής διαμονής. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και οι στρατιώτες που συμμετείχαν στην εξουδετέρωση των συνεπειών της πλημμύρας.

Επειδή η ώρα στη Χαμπάροβσκ έχει μία ώρα διαφορά με την Καμτσάτκα, ο Πούτιν μαζί με τους κατοίκους της Χαμπάροβσκ έγραψε τη δεύτερη εκδοχή του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος το οποίο και είδαν τα μεσάνυχτα οι κάτοικοι όλης της υπόλοιπης Ρωσίας.

Ο πρόεδρος ειδικότερα είπε: «Φέτος, αγαπητοί φίλοι, απευθύνω προς εσάς το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα όχι ως συνήθως από το Κρεμλίνο της Μόσχας, αλλά από την Άπω Ανατολή, όπου έφτασα για να γιορτάσω της πρωτοχρονιά με εκείνους που με κύρος και τιμή βρέθηκαν αντιμέτωποι με την δοκιμασία της πλημμύρας, δεν μπορούν όμως να γιορτάσουν τη γιορτή στο δικό τους σπίτι, και μαζί τους θα ήθελα να συγχαίρω όλη τη χώρα, να υψώσω το ποτήρι αυτό για το λαό μας, για την υγεία όλων που ανιδιοτελώς καταπολεμούσαν την πλημμύρα, που εξέφρασαν καλοσύνη και αφιλοκερδή φιλανθρωπία».
Ο Πούτιν υπενθύμισε και για την τραγωδία στο Βόλγκογραντ, αφού διαβεβαίωσε ότι το κράτος με σιγουριά, σκληρότητα και συνέπεια θα συνεχίσει τη μάχη με τους τρομοκράτες μέχρι την πλήρη τους εξουδετέρωση. «Θα στηρίξουμε όλους του παθόντες, θα κάνουμε τα πάντα που σχεδιάσαμε, θα αποκαταστήσουμε και θα κατασκευάσουμε όλα όσα προγραμματίζεται να αποκατασταθούν και κατασκευαστούν», υπογράμμισε ο Πρόεδρος.
Το πρωί της νέας χρονιάς ο επικεφαλής του κράτους βρέθηκε στο Βόλγκογκράντ όπου διεξήχθη η συνεδρίαση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

"Όπως και να αιτιολογούν τις πράξεις τους οι εγκληματίες, δεν υπάρχει καμία αιτιολογία στην διάπραξη εγκλημάτων κατά του άοπλου πληθυσμού, ειδικά κατά των γυναικών και παιδιών ", δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

Μετά ο πρόεδρος πήγε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι παθόντες από τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στην πόλη.

Κατά την διαδρομή ο Πρόεδρος σταμάτησε για να αποθέσει μία ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα στον τόπο έκρηξης του τρόλεϊ. Στον τόπο της τραγωδίας βρίσκονται πολλά λουλούδια και αναμμένα κεριά.
Ο Πρόεδρος ευχήθηκε στους ασθενείς του νοσοκομείου γρήγορη ανάρρωση και καλές γιορτές.