“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσικές πολεμικές ασκήσεις προάγγελος διχοτόμησης της Ουκρανίας και πέρασμα της Κριμαίας κάτω απο Ρωσικό έλεγχο

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να παραιτηθεί από τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας και τις στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας εκεί, πιο συγκεκριμένα τη μεγάλη ναυτική βάση στη Μαύρη Θάλασσα στη Σεβαστούπολη. Αυτό το προπύργιο των Ρώσων είναι το κλειδί για την πολιτική στη Μέση Ανατολή, της Ρωσίας. Αν μπεί σε κίνδυνο, το ίδιο θα συμβεί και με τη στάση της Ρωσίας στη Συρία και τις στρατηγικές αντιλήψεις της για το Ιράν .

Αυτός ο κίνδυνος σύμφωνα με το Debka έγινε ορατός την Τετάρτη 26/2, όταν ρωσόφιλοι και φιλοδυτικοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν βίαια στην πόλη της Κριμαίας, Simferopol, οικονομικό και οδικό κέντρο της χερσονήσου.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές εναντίον της Μόσχας ήταν μέλη της μειονότητας των Τατάρων, που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την περιοχή για να απαιτήσουν η Κριμαία να περάσει στον έλεγχο του Κιέβου. Η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ρωσόφωνοι και συγκρούσθηκαν με τους διαδηλωτές τατάρους. Ωστόσο, από μόνο του το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να βάλει τη Μόσχα σε κόκκινο συναγερμό.

Οι Τάταροι της Κριμαίας κυβερνούσαν τη περιοχή τον 18ο αιώνα. Αν καταφέρουν να εξαλείψουν την επιρροή της Ρωσίας στη Συμφερούπολη και στη συνέχεια το υπόλοιπο της περιοχής, αυτό θα αποτελέσει τη θρυαλίδα για τις δεκάδες των μικρών λαών που απαρτίζουν την Ρωσική Ομοσπονδία να πάνε σε αυτονομιστικές καταστάσεις αυξάνοντας τις σημαίες της ανταρσίας. Το Κρεμλίνο είναι υποχρεωμένο να καταπνίξει την επιδημία Τατάρ εν τη γενέσει της για να σώσει τη Ρωσία.

Έτσι, σε μια κλιμάκωση των Ρωσικών αντιδράσεων στα γεγονότα ο Πούτιν διέταξε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Shoigu να οργανώσουν άμεσα τετραήμερη άσκηση για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην κεντρική και τη δυτική Ρωσία, αρχίζοντας με υψηλή επιφυλακή και την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών μονάδων σε απόσταση βολής από την περιοχή.

Η άσκηση περιλαμβάνει και το στόλο της Βαλτικής και της Βόρειας θάλασσας αλλά και τις αεροπορικές δυνάμεις αυτών.
Σε μια τηλεοπτική δήλωση μετά από συνάντηση ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων στη Μόσχα , ο υπουργός Άμυνας στρατηγός Shoigu δήλωσε ότι οι δυνάμεις "πρέπει να είναι έτοιμες να βομβαρδίσει ασυνήθιστους στόχους" και να είναι "έτοιμες για δράση σε καταστάσεις κρίσης που απειλούν τη στρατιωτική ασφάλεια του έθνους."

Σε άλλη εξέλιξη, την τρίτη Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε πως οι ρωσόφωνοι ακτιβιστές πρέπει να προστατευθούν σε περίπτωση που κινδυνεύσει η ζωή τους.

Η κίνηση του Ρώσου προέδρου να βάλει σε πολεμική ετοιμότητα τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έστειλε το κατάλληλο μήνυμα σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες. Τώρα ο Πούτιν περιμένει να δει αν οι Αμερική και η Ευρώπη πήρε το μήνυμα. Το πρόβλημα πλέον είναι πόσο έλεγχο έχουν οι δυτικοί στους φιλοδυτικούς ακτιβιστές.