“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πρόεδρος ιρακινού Κουρδιστάν: "Το Ιράκ είναι υπό κατάρρευση- Οδεύουμε προς ανεξαρτησία"

O πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν διαμηνύει ότι, η πατρίδα του οδεύει προς την ανεξαρτησία, λίγες ώρες πριν συναντηθεί με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, από την "κόντρα" σουνιτών-σιιτών στο Ιράκ, ο μεγάλος κερδισμένος είναι οι Κούρδοι μαχητές (Πεσμεργκά) που μάχονται για ένα ελεύθερο Κουρδιστάν.
Όπως αναφέρει το αραβόφωνο δίκτυο "Αλ Τζαζίρα", η μόνη εθνοτική κατηγορία που επωφελήθηκε από την εξέγερση του συνδυασμού σουνιτικών φυλών, Μπααθιστών, και Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε εναντίον της ιρακινής κεντρικής κυβέρνησης ήταν οι Κούρδοι του Ιράκ.
Την ώρα που οι σουνίτες τζιχανιστές, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, μάχονταν με τις ιρακινές δυνάμεις για τον πάρουν τον έλεγχο του μεγαλύτερου διυλιστηρίου του Ιράκ, Μπαιτζί - πλέον έχουν τον πλήρη έλεγχο του διυλιστηρίου-, οι Κούρδοι του Ιράκ προγραμμάτιζαν τις επόμενες κινήσεις τους.
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί,δήλωσε ότι,τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να επιδιώξει η περιοχή του την επίσημη ανεξαρτησία της από το υπόλοιπο Ιράκ.
"Το Ιράκ είναι υπό καθεστώς κατάρρευσης", δήλωσε στην δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου, Κριστιάν Αμανπούρ, ο Μασούντ Μπαρζανί."Και είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει χάσει τον έλεγχο. Τα πάντα καταρρέουν, ο στρατός, η αστυνομία. Εμείς δεν προκαλέσαμε αυτή την κατάσταση. Άλλοι το έκαναν", είπε μέσω διερμηνέα και πρόσθεσε."Με βάση τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στο Ιράκ,ο κουρδικός λαός θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία. Τώρα πρέπει να καθορίσει το μέλλον του". Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr