“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Deutsche Bank: Φόβοι ότι η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε δημοψήφισμα

Η χειρότερη των καταλήξεων για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων είναι η διενέργεια του δημοψηφίσματος το οποίο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συνέπειες θα έχει. Αυτό διατυπώνει σε έκθεση της η Deutsche Bank η οποία όμως εξετάζει και τα τρία σενάρια που μπορεί να συμβούν.
Συγκεκριμένα, ο γερμανικός επενδυτικός οίκος σημειώνει πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κάτι παραπάνω από έντονες σε όλα τα επίπεδα, ενώ υπογραμμίζεται πως «το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα είναι ιδιαίτερα πιθανό».

Ειδικότερα, τα τρία σενάρια που βλέπει είναι τα εξής:

-Καμία συμφωνία Ελλάδας-εταίρων, με αποτέλεσμα να υπάρξει και άρση της χρηματοδότησης εκ μέρους της ΕΚΤ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες

-Πλήρης συμφωνία στις διαπραγματεύσεις και ψήφισή της από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, πρόκειται για το πιο επιθυμητό σενάριο, το οποίο όμως κρίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί χωρίς να υπάρξουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

-Μερικός συμβιβασμός και διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει εάν θα δεχθεί αυτά τα οποία ζητούν οι πιστωτές από τη χώρα.

Η Deutsche Bank θεωρεί ότι τα τρία παραπάνω σενάρια έχουν παρόμοιες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το ταξίδι που βρίσκεται μπροστά μας θα είναι εξαιρετικά αβέβαιο». www.dealnews.gr