“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΚΕΛ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΛΛΑΝΤ Η 70Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Οι ηγέτες των ασιατικών χωρών της Μέσης Ανατολής και των κρατών μελών των CEI,OCS και BRICS δέχονται τις προσκλήσεις με μεγαλύτερη προθυμία απ΄ ότι οι αρχηγοί κρατών των χωρών της ΕΕ.
Περισσότεροι από 30 αρχηγοί κρατών επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην Παρέλαση της Νίκης που προβλέπεται για τις 9 Μαίου 2015 στη Μόσχα μεταφέρει την Τρίτη η Izvestia.
«Προσκλήσεις απεστάλησαν σε πολλούς αρχηγούς κρατών όσο και στους διευθύνοντες πολλών οργανισμών. Αρχές Μαρτίου περισσότεροι από 30 ηγέτες χωρών απ΄ όλον τον κόσμο επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στα γεγονότα της Κόκκινης Πλατείας, «αναφέρει η εφημερίδα  που επικαλείται πηγή στο εσωτερικό του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας οι αρχηγοί κρατών του Τατζικιστάν, Λευκορωσίας, Καζακστάν, Αρμενίας, Αζερμπαινστάν, Κιργιγκιστάν, Κίνας, Βιετνάμ,  ΒΚορέας, Ολλανδίας, Ελλάδας, Αιγύπτου, Ισραήλ, αναμένονται στη Μόσχα στις 9 Μαίου. Η επίσκεψη του γάλλου προέδρου François Hollande στην ρωσική πρωτεύουσα παραμένει ένα ζήτημα αφού δεν έχει διευκρινιστεί η ενδεχόμενη παρουσία του σύμφωνα με την πηγή.Προηγουμένως οι πρόεδροι της Πολωνίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Εσθονίας και η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, αρνήθηκαν να παραβρεθούν στην στρατιωτική παρέλαση στις 9 Μαίου στη Μόσχα. Η διοίκηση του αμερικανού προέδρου Ομπάμα ανακοίνωσε επίσης ότι Barack Obama δεν θα έπαιρνε μέρος στους εορτασμούς λόγω «επιβαρημένης ατζέντας».
Την ίδια στιγμή κάποιοι βουλευτές του Ουκρανικού Κοινοβουλίου δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη Μόσχα στους εορτασμούς για την 70η επέτειο της νίκης των Σοβιετικών κατά της ναζιστικής Γερμανίας. (sputniknews 17/3/15)
dimpenews.com