“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τα πυρηνικά του ΙΡΑΝ “σώζουν” το δολάριο

ΕΓΕΝΕΤΟ και αυτό για να ολοκληρωθεί η παγκόσμια  θεατρική παράσταση του ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ. Φυσικά θα έχουμε και άλλες στάσεις… δεν ξεμπλέκουμε τόσο εύκολα.
Όπως είπε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, “τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν μπορούν  πλέον να υποστηρίξουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν  το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν εγκρίνει την συμφωνία με το Ιράν. Το αμερικανικό δολάριο θα χάσει έτσι την καθεστωτική αξία του  ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα”. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν έδειξε μεγάλη υποστήριξη για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Οι Ρεπουμπλικάνοι  γερουσιαστές  εξέφρασαν αρνητικές απόψεις για το θέμα.

Στις 14 Ιουλίου, οι εκπρόσωποι του Ιράν και η ομάδα των έξι (Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και η ΕΕ) κατέληξαν σε συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να αρθούν οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν. 

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ ο Πούτιν, ¨ο κόσμος αναστέναξε με ανακούφιση μετά την επίτευξη της συμφωνίας με το Ιράν.¨ 

Ήταν η Ρωσία που έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν. 08/12/2015 | Πηγή:  Pravda.Ru   

Και τώρα αρχίζουν τα παράλογα…

Η πρωτοβουλία αυτή του Πούτιν είχε ως συνέπεια να επιτευχθεί η συμφωνία με το ΙΡΑΝ, να καταργηθούν οι κυρώσεις εναντίον της χώρας αυτής και ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να συνεχίσουν τις εμπορικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με μαξιλάρι την αποθεματική αξία του δολαρίου;

ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ όλοι οι μαζωγμένοι  νεοποχίτες;

ΘΈΛΕΤΕ να εξηγήσουμε αυτή την συμπεριφορά;;;;

“Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι” το μυαλό τους φυσικά;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας