“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

“Πως θα αντέξει η ανθρωπότητα αυτό το ταξίδι προς την καρδιά του σκότους;”

Στις 28 Αυγούστου ταξινομώντας παλαιές  ρήσεις ασκητή Γέροντα  μας έκανε εντύπωση η φράση του

Και εγώ πρέπει να ¨ξεσκονίσω¨ τα αρχεία της καρδιάς μου και να αποδώσω στο αγαπητό και Χριστεπώνυμο κοινό λόγους ωφέλιμους από στόμα Ορθόδοξου Ασκητή που βρίσκεται πολύ μακριά μας και μάλιστα σε εμπόλεμη ζώνη όπου δεν πετάει ούτε ταχυδρομικό περιστέρι.

Μας πως τα ξέρει αυτά;

Σηκώνει τα χέρια του ψηλά την ώρα που σφυρίζουν οι σφαίρες γύρω του και κατεβάζει ¨τον Ουρανό ¨.

Αυτή η αγάπη του για την Ελλάδα είναι εξ αιτίας του Ελληνικού αίματος που κυλάει στις φλέβες του και της Οικουμενικής Ορθόδοξης Πίστης- Σχέσης που ενώνει σήμερα εν Χριστώ τους ανθρώπους.

Οι λόγοι του ¨καμπάνες¨ για τους πολιτικούς, τους Ευρωπαίους για εμάς και την Ελλάδα.

Ακολουθούν  κάποιες ενδεικτικές πνευματικές αποστάξεις αυτού του τίμιου Γέροντα που αποκορυφώνουν την συγκίνηση και μας τροχοδρομούν προς άλλες καταστάσεις που πρόκειται να βιώσουμε.

¨Κανείς δεν θα πνίξει την Ελλάδα αν η Ελλάδα δεν πνιγεί μόνη της.¨

¨Ποιος τους έδωσε την δυνατότητα και ποιος τους άνοιξε την πόρτα να περάσουν και να ερημοποιήσουν όλη την δυναμική αυτού του Έθνους;¨

¨Από κάθε συνεδρίαση των μεγάλων για το καλό μας χάνω κάθε πίστη για το ανθρώπινο γένος¨

¨Η ενοχή πριν δράσουν λέγεται ηθική.¨

¨ο πόλεμος αυτός που έφτασε στην Ελλάδα είναι η αυτοκτονία της Ευρώπης¨

¨Πως θα αντέξει η ανθρωπότητα αυτό το ταξίδι προς την καρδιά του σκότους;¨

ΚΑΙ  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ  σήμερα από Ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: «Κάνει λάθος ο Πάπας. Δεν είναι πρόσφυγες, είναι εισβολείς», λέει Ούγγρος παπικός επίσκοπος

«Δεν είναι πρόσφυγες. Αυτή είναι μια εισβολή», λέει στηνWashington Post ο παπικός επίσκοπος Laszlo Kiss-Rigo, του οποίου η εξουσία εκτείνεται στα νότια όρια της Ουγγαρίας που είναι κυρίως μια καθολική χώρα. «Έρχονται εδώ με κραυγές “Allahu Akbar”. Θέλουν να μας καταλάβουν». ΠΗΓΗ http://redskywarning.blogspot.gr/2015/09/ 9 http://amethystosbooks.blogspot.gr/9 Σεπτεμβρίου 2015

Μουσουλμάνοι πρόσφυγες ψάλλουν το "fuck εσείς" και «Allahu Akbar» στη Βουδαπέστη.

Στο ερώτημα… πόσοι είναι οι προδότες στην ΕΥΡΩΠΗ που επιβουλεύονται την Ευημερία και την Δημοκρατία των Λαών της;

Θα μας απαντήσει ο γνωστή θεωρία  του Σάμιουελ Χάντιγκτον, που την έφτιαξαν για να μας προετοιμάσουν για τα επερχόμενα που σήμερα τα βιώνουμε δραματικά.

¨Το σύγγραμμα του Σάμιουελ Χάντιγκτον, με τίτλο «Η σύγκρουση των πολιτισμών», προκάλεσε το 1993 άμεσο ενδιαφέρον και σωρεία συζητήσεων. Το άρθρο είχε ως στόχο να παράσχει στους Αμερικανούς μια θεώρηση της νέας μορφής των διεθνών σχέσεων στη μετα-Ψυχροπολεμική εποχή, όπως αναφέρει σε άρθρο στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο Εντουαρντ Σαΐντ.

Ο Χάντιγκτον ισχυρίσθηκε ότι ο κύριος άξονας των συγκρούσεων στη σύγχρονη εποχή θα μετατοπισθεί από την πολιτική και την οικονομία. Τα πολιτισμικά ζητήματα είναι εκείνα που θα γίνουν αντικείμενο των νέων συγκρούσεων. «Οι συγκρούσεις πολιτισμών θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάντιγκτον στο επίμαχο κείμενό του.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αξιοποιήθηκαν από μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου, ως επιχειρήματα υπέρ της ορθότητας των θεωριών του Χάντιγκτον. Αντί οι πράξεις αυτές να χαρακτηρισθούν γι' αυτό που πράγματι είναι: η υιοθέτηση μεγαλοϊδεατισμού από μικρές οργανώσεις φανατικών έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από διαφορετικούς πολιτικούς κύκλους, 

Η θεωρία της Σύγκρουσης Πολιτισμών είναι ένα τέχνασμα, όπως και εκείνο του Πολέμου των Κόσμων, της περίφημης ραδιοφωνικής εκπομπής του Ορσον Ουέλς, η οποία είχε τρομοκρατήσει τους Αμερικανούς τη δεκαετία του 1930. Η θεωρία είναι αποτελεσματικότερη για την ενίσχυση της αμυντικής αλαζονείας, παρά για την ενδυνάμωση της κριτικής αντίληψης για την εκπληκτική πολυμορφία του σύγχρονου πολιτισμού¨. http://www.kathimerini.gr/ 30.10.2001

ΛΟΙΠΟΝ η θεωρία της σύγκρουσης πολιτισμών δεν είναι τέχνασμα αλλά είναι ΠΑΓΙΔΑ που στήθηκε από τα ρεμάλια της Παγκοσμιοποίησης για να εκβιάσουν τους Λαούς και να φέρουν τον Αντίχριστο- Πλανητάρχη για να επιβάλλει δήθεν την παγκόσμιο τάξη.

Και φυσικά στις διαδρομές του προσφυγικού αυτού κύματος των ρημαγμένων ψυχών από την Μ. Ανατολή και την Αφρική, η είσοδος της ΠΑΓΙΔΑΣ είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ .

Όμως η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ θα επέλθει στην ΕΥΡΩΠΗ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας