“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ρώσος ποδοσφαιριστής «ταπείνωσε» τους Τούρκους μέσα στην Κωνσταντινούπολη με φανέλα που είχε φωτογραφία τον Πούτιν !

Ο Ρώσος ποδοσφαιριστής της Λοκομοτιβ Μόσχας , Ντμίτρι Ταράσωφ με την λήξη του αγώνα έβγαλε την φανέλα της ομάδος του και παρουσίασε από μέσα φανέλα με  φόντο τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν, «σπάζοντας» τα νεύρα των Τούρκων  ποδοσφαιριστών και φιλάθλων.
Θέλει παλικαριά μέσα στην Τουρκία και ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο τιμωρίας τόσο του ίδιου όσο και της ομάδος να «δείχνεις» τον Βλαδίμηρο μετά από την έχθρα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ολόκληρος ο τουρκικός τύπος αναφέρει το περιστατικό απαιτώντας από την ΟΥΕΦΑ την  παραδειγματική τιμωρία του ποδοσφαιριστή αλλά και της ρωσικής ομάδος .
Το παιχνίδι διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη σε μια ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα λόγω της εμπλοκής Ρώσων και Τούρκων για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και τον θάνατο του πιλότου , καθώς και λόγω του συριακού ζητήματος .
Κάτω από το πορτραίτο του Πούτιν, ο οποίος φοράει ένα ρωσικό  στρατιωτικό καπέλο υπήρχε η φράση : «ο πιο ευγενικός πρόεδρος.»
Ο Ταράσωφ υπερασπίστηκε τη συμπεριφορά του, λέγοντας στο ρωσικό πρακτορείο : «Είναι πρόεδρος μου τον σέβομαι και αποφάσισα να δείξω ότι είμαι πάντα μαζί του και έτοιμος να δώσω την υποστήριξή μου.. «Αυτό που αναφέρει η φανέλα μου  ήταν όλα όσα ήθελα να πω.»
Υπενθυμίζεται ότι πολιτικές δηλώσεις δεν επιτρέπονται από την UEFA σε αγώνες των ομάδων  , αλλά ορθώς έπραξε ο Ρώσος ποδοσφαιριστής στην συγκεκριμένη περίπτωση μέσα στους Τούρκους .
Για την ιστορία η Λοκομοτίβ  έχασε το παιχνίδι με 2-0 από την τουρκική Φενερμπαχτσέ με τον  Josef de Souza να οδηγεί  την ομάδα του σε νίκη με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο του παιχνιδιού.
Οι σχέσεις  μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας είναι  τεταμένες το τελευταίο διάστημα μετά την ανακοίνωση για χερσαία εισβολή στην βόρειο Συρία.  Σε κάθε περίπτωση πάντως μπράβο στον Ρώσο ποδοσφαιριστή. πηγή: http://www.pentapostagma.gr