“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑΤΟ –ΤΟΥΡΚΙΑ φέρνει ΤΡΙΚΥΜΙΑ;

Πολεμικό πλοίο σε τρικυμία ( WAR SHIP IN STORM ) www.youtube.com
Η Ελλάδα με το Αρχιπέλαγος της ετοιμάζεται μετά την Συρία να γίνει το επόμενο θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων;
ΟΤΑΝ ΚΟΒΕΙΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑ στον τούρκο  θα ξεσπάσει  αλλού.
¨Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει να σφυροκοπά θέσεις των Κούρδων του YPG στην βόρεια Συρία!

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας, Rafael Ramirez, μετά από μια κεκλεισμένη των θυρών συνάντηση των 15 μελών "εξέφρασε την ανησυχία του" για τις τουρκικές επιθέσεις στην Συρία!

"Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συμφωνήσαμε να ζητήσουμε από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τον διεθνή νόμο" είπε ο Ramirez.

Τα 15 μέλη συζήτησαν την στρατιωτική δράση της Τουρκίας κατόπιν απαίτησης της Ρωσίας ενώ ο Ρώσος πρέσβης, Vladimir Safronkov, είχε τονίσει πως "Η Ρωσία ζήτησε από τους συμμάχους της Τουρκίας να στείλουν το κατάλληλο μήνυμα να σταματήσει την ανάρμοστη συμπεριφορά της στην Συρία"!

Πριν από αυτή την εξέλιξη η Τουρκία εκλιπαρούσε τις ΗΠΑ να δεχτούν χερσαία επίθεση και να συμμετάσχουν οι ίδιοι.

"Τουρκία, Σ.Αραβία, και κάποιοι από την Ευρώπη θέλουν χερσαία επιχείρηση στην Συρία αλλά δεν υπάρχει συνέναιση στον συνασπισμό και στρατηγική για μια τέτοια επιχείρηση" είπε  ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

"Δεν μπορούμε να περιμένουμε από Τουρκία, Σ.Αραβία και Κατάρ να κάνουν μόνοι τους μία τέτοια χερσαία επιχείρηση, δεν είναι ρεαλιστικό" τόνισε!

Πρόκειται καθαρά για διπλωματική ήττα για την Αγκυρα, η οποία όμως, όπως και στο Κυπριακό που ηττάται με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ επί δεκαετίες, έτσι και τώρα, "σφυρίζει αδιάφορα". του Βασίλη Καπούλα http://www.pronews.gr/portal/20160216/

Μόλις  δυο χρόνια μετά την Κυπριακή Τραγωδία το ΝΑΤΟ εκπονούσε σχέδια για το ΑΙΓΑΙΟ.

¨Στα χέρια μου έπεσε το «άκρως απόρρητο σχέδιο Κίσινγκερ για το Αιγαίο».

Η απόρρητη αυτή έκθεση, που είχε γίνει το 1976 και αποχαρακτηρίστηκε από τα αμερικανικά αρχεία το 2002, δείχνει ότι το σχέδιο για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο υπήρχε από το 1976 και πήγαινε πακέτο με τη λύση του Κυπριακού.

Και τα δύο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκαναν οι συνεργάτες του Κίσινγκερ από το Τμήμα Αναλύσεων και Πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατέληγαν στο εξής συμπέρασμα:

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί να κάνει τις πιο σοβαρές παραχωρήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο στάτους κβο»!

Αναφέρει συγκεκριμένα για το σχέδιο μοιράσματος του Αιγαίου:

-«Μια τέτοια σταδιακή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα μπορούσε να μειώσει την ένταση. Οι Αρχές του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη διαπραγμάτευσή της».

-«Οι δυο πλευρές θα δηλώσουν ότι είναι πιστές στο ΝΑΤΟ… Ειδικότερα στο άρθρο 1, που καλεί τα μέλη της Συμμαχίας να επιλύουν τις διεθνείς τους διαφορές με ειρηνικά μέσα».

-«Να εμπλέξει κανείς το Κυπριακό, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε μια φόρμουλα εξισορρόπησης των προβλημάτων του Αιγαίου»…

Αυτά για την Ιστορία και για όσους αμφισβητούν ότι όσα συμβαίνουν σήμερα έχουν άρωμα από την προφητεία του Dr Κίσινγκερ.¨ Πηγή: Νίκος Ελευθερόγλου από εφημερίδα Δημοκρατία

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ μας

Μια τρικυμία θα είναι και θα πετάξει έξω  όλα τα σκουπίδια  από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας