“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ερντογάν: Ελπίζω να επιστρέψει ο Νταβούτογλου με τα 3 δις!

Την επιθυμία του να επιστρέψει ο Αχμέτ Νταβούτογλου από τις Βρυξέλλες με χρήματα εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…
Η μεταναστευτική κρίση έχει κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα στην Τουρκία που πλέον καταγγέλλει τη στάση των Ευρωπαίων στο ζήτημα του προσφυγικού.
Σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει : «Ήδη δαπανήσαμε 10 δισ. δολάρια για 3 εκατ. ανθρώπους. Υποσχέθηκαν να μας δώσουν 3 δισ. ευρώ, από τότε έχουν περάσει τέσσερις μήνες» συνεχίζοντας «Ο πρωθυπουργός είναι αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες. Ελπίζω να επιστρέψει με τα χρήματα αυτά» .
Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε, ακόμη ,για την κριτική της Ευρώπης στη χώρα του επισημαίνοντας ότι δεν είναι η Τουρκία που στέλνει τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη. «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που τους στέλνουν, έρχονται από τη θάλασσα και δυστυχώς οι περισσότεροι απ' αυτούς χάνουν τη ζωή τους στη διάρκεια του διάπλου», είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας  πως μέχρι σήμερα περίπου 100.000 μετανάστες διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή στο Αιγαίο.
www.epikaira.gr