“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Σκηνές Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Χαλέπι με χημικά όπλα απελπισίας

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτό που γίνεται σήμερα στην Συρία φαίνεται να είναι ανακύκλωση των πολεμικών τεχνικών που εφαρμόστηκαν στους προηγούμενους δυο παγκόσμιους πολέμους με σκοπό να κυοφορηθεί η αγριότητα του τρίτου κατά σειρά.

Παραδόθηκαν  Χημικά Όπλα στην Al-Nusra Front στο Χαλέπι
© REUTERS / Ammar Abdallah
ΜΈΣΗ ΑΝΑΤΟΛΉ
14:19 05/12/2016 (Ενημέρωση 16:11 12/05/2016)

Πόσο διαφέρει το τότε από το σήμερα;

ΤΟΤΕ
¨Ο Α παγκόσμιος πόλεμος, όπως έγινε, δημιούργησε αδιέξοδα στις μάχες. Η γενικότερη πεποίθηση πως δεν θα κρατήσει πολύ τελείωσε γρήγορα, το ίδιο γρήγορα σταμάτησε και η αισιοδοξία πως θα υπήρχε εύκολη επικράτηση της μίας ή της άλλης πλευράς. Το αδιέξοδο αποδεικνύεται περίτρανα στη μάχη του Σομμ, η οποία ουσιαστικά οδήγησε στον "πόλεμο των χαρακωμάτων".

Τότε ξεκίνησαν όλα. Τότε ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα "όπλα της απελπισίας", όπως χαρακτηρίστηκαν τα χημικά όπλα, δηλαδή οβίδες - χειροβομβίδες που απελευθέρωναν ασφυξιογόνα και δηλητηριώδη αέρια.

Σκοπός αυτής της βάρβαρης αν μη τι άλλο δημιουργίας ήταν να σπάσει το ηθικό των στρατιωτών και δη των αμυνομένων σκοτώνοντας και τραυματίζοντας βαριά υπερασπιστές γραμμών και χαρακωμάτων.¨
Στέλιος Μπαμιατζής Ιούλιος 26 2014 08:14 http://news247.gr/

ΣΗΜΕΡΑ
¨Αρκετά φορτηγά, που μεταφέρουν αυτοσχέδια χημικά όπλα, έχουν μεταφερθεί στην επαρχία Αλέπο από  το Ιντλίμπ, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η περιοχή στα βόρεια στην περιφέρεια  της πρωτεύουσας, Χαλέπι, ελέγχεται από την Αλ-Nusra Front.

Τα εν λόγω χημικά όπλα  περιέχουν «τοξίνες με βάση το χλώριο,  αναφέρει το υπουργείο λεπτομερώς.

Ενώ ταυτόχρονα  το παρακλάδι  αυτό της Αλ-Κάιντα στη Συρία φαίνεται να συγκεντρώνει  τις δυνάμεις του  στην περιοχή.

Περισσότερα από 100 μέλη της  al-Nusra έφτασαν στο χωριό Καφρ Hamrah, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια του Χαλεπίου, από την Τουρκία, ανέφερε το υπουργείο, επικαλούμενο τοπικούς πολίτες.

Οι μάχες στην Συρία  μαίνονται παρά την εκτεταμένη κατάπαυσης του πυρός,που συμφωνήθηκε μεταξύ  ΗΠΑ-Ρωσίας.

Μέσα στο έτος αυτό πραγματοποιήθηκε μια χημική επίθεση στο Χαλέπι εναντίων των μονάδων της  κουρδικής πολιτοφυλακής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες  της RIA Novosti ¨οι ισλαμιστές μαχητές ενήργησαν υπό την προστασία της Τουρκίας και  ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση αυτή .¨

Διάφορες ριζοσπαστικές ομάδες, που αγωνίζονται στη Συρία για την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, έχουν κατηγορηθεί για τη χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων.

Η ομάδα Jaysh αλ-Ισλάμ έχει χρησιμοποιήσει χλώριο στο Χαλέπι, και, όπως φαίνεται, δεν ούτε καν  ενδιαφέρεται να κρύψει το γεγονός αυτό . Είναι αυτονόητο ότι η Ρωσία καταδικάζει με τον εντονότερο δυνατό τρόπο τη χρήση χημικών όπλων σε πολεμικές επιχειρήσεις από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων  και άλλων κρατών  δήλωσε  η Ρωσίδα  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα .¨
http://sputniknews.com/ 05/12/2016

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
 ¨Η Αρχική κατάπαυση του πυρός έγινε δυνατή στη Συρία, λόγω των προσπαθειών της Ρωσίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN . υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι .
Στη συνέντευξη, ο Κέρι εξήγησε  ότι το όραμά της Ρωσίας και  της πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία μπορεί να είναι «λειτουργική», αλλά το ουσιαστικότερο  είναι ότι η συμμετοχή της Μόσχας στη σύγκρουση  στην Συρία «έσωσε δεκάδες χιλιάδες ζωές." 
http://www.pravdareport.com/news/world/asia/syria/11-05-2016/134385

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Από την στιγμή που η Τουρκία φαίνεται να έμπλεξε με χημικά θα έχει το τέλος των ηττημένων αυτοκρατοριών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

¨Οι Ενωμένες Δυνάμεις, καλούμενες και Δυνάμεις της Αντάντ (κυρίως οι Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, από το 1915 η Ιταλία και ως τις αρχές του 1918 η Ρωσία και, από το 1917, οι ΗΠΑ) νίκησαν τις Κεντρικές Δυνάμεις καλούμενες και Τριπλή Συμμαχία, (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, Οθωμανική Αυτοκρατορία και Βουλγαρία) και οδήγησαν αφενός στην κατάρρευση τεσσάρων αυτοκρατοριών και σε ριζικές αλλαγές στον χάρτη της Ευρώπης, εκ του κατακερματισμού αυτών.¨ https://el.wikipedia.org/wiki

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ με την μόνη διαφορά ότι τώρα η γειτονική χώρα οδεύει στα αζήτητα της ιστορίας.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας