“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ του ΘΩΜΑ έρχεται στα Βαλκάνια «για να κόψει την κορδέλα» του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου;

Φώτο από www.pronews.gr
Ότι και να συμβαίνει, γίνονται  τρομακτικά πράγματα στις ημέρες. Διερχόμαστε  από την σημειολογία των γεγονότων στις προφητείες και στις μεγάλες γεωπολιτικές ανατροπές που αφορούν την ευρύτερη περιοχή  και φυσικά και εμάς τους Έλληνες. Η Τρίτη  Πτώση της ανθρωπότητας κατά τον  Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς  επισκέπτεται σε κρίσιμους καιρούς Βουλγαρία- Σκόπια. «Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις: του Αδάμ, του Ιούδα, του πάπα...» Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς (†1979)  https://www.impantokratoros.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το φετινό ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα.  Άλλωστε γιατί ο Ποντίφηκας της Ρώμης τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν ανακοινώνει:« Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοινώνει την έναρξη του Γ΄ ΠΠ;- «Αυτά μπορεί να είναι... τα τελευταία ειρηνικά Χριστούγεννα!»
Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε στα πλήθη που συναθροίζονται στην Πλατεία Αγίου Πέτρου, ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία για την ανθρωπότητα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του yournewswire.com. (δείτε εδώ)

Στην αποκαλυπτική ομιλία του, ο Πάπας Φραγκίσκος περιέγραψε την υπάρχουσα χαοτική κατάσταση του κόσμου και είπε πως  σηματοδοτεί την αρχή των «έσχατων καιρών», και από το νέο έτος ο κόσμος είναι πιθανό.... να είναι εντελώς αγνώριστος.»Μαρίνα Νικολάκη
https://www.pronews.gr/thriskeia/vatikano/373672_o-papas-fragkiskos-anakoinonei-tin-enarxi-toy-g-pp-ayta-mporei-na-einai-ta

ο Πάπας έχει δίκαιο  που λέει ότι από φέτος ο κόσμος μας έγινε αγνώριστος , αφού μετάλλαξαν εν ψυχρώ την παγκόσμια ιστορία του πολιτισμού βαπτίζοντας το ψάρι σε φίδι, και τα Σκόπια σε Βόρεια Μακεδονία.

Ακόμα δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη της συμφωνίας των Πρεσπών και ο μεγάλος φιλάνθρωπος έρχεται να την επικυρώσει  όπως φαίνεται « πνευματικά» στην Βαλκανική Χερσόνησο  που είναι έτοιμη  να πάρει φωτιά.

«Ο πάπας Φραγκίσκος μεταβαίνει την Κυριακή στη Βουλγαρία και στη συνέχεια στη Βόρεια Μακεδονία, (εμείς τα λέμε Σκόπια)  δύο χώρες στις οποίες κυριαρχεί η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι Ρωμαιοκαθολικοί αποτελούν πολύ μικρή μειονότητα.

Με τις επισκέψεις του αυτές, ο πάπας επιδιώκει ασφαλώς να ενθαρρύνει τις 44.000 των καθολικών της Βουλγαρίας (0,6% των 7 εκατομμυρίων κατοίκων) και τις 20.000 των καθολικών της Βόρειας Μακεδονίας (0,4% των 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων), όμως η συνάντησή του με τις ορθόδοξες εκκλησίες παραμένει ουσιαστικής σημασίας.

Ένας από τους στόχους του τριήμερου ταξιδιού του είναι να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ορθόδοξες εκκλησίες.

Θα είναι η δεύτερη επίσκεψη πάπα στη Βουλγαρία --ο πάπας Ιωάννης Παύλος είχε επισκεφθεί τη χώρα το 2002-- και η πρώτη στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα περάσει τη Δευτέρα στα Σκόπια, την πόλη όπου το 1910 γεννήθηκε η Μητέρα Τερέζα, την οποία ο ίδιος αγιοποίησε το 2016.» Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.liberal.gr/arthro/250333/epikairotita/2019/episkepsi-tou-papa-tin-kuriaki-sti-boulgaria-kai-sti-boreia-makedonia.html

Γιατί έρχεται ο Πάπας στα σημερινά ταραγμένα Βαλκάνια; την στιγμή  που η  Deutsche Welle γράφει : H EE παίζει με τη φωτιά στα Βαλκάνια

«Για «ανευθυνότητα» κατηγορεί την ΕΕ ο ειδικός σε θέματα Βαλκανίων Μίχαελ Μπραντ με αφορμή τις σκέψεις που διατυπώνονται για αλλαγές συνόρων στα δυτικά Βαλκάνια

1 Μαΐου 2019

Για «ανευθυνότητα» κατηγορεί την ΕΕ ο ειδικός σε θέματα Βαλκανίων Μίχαελ Μπραντ με αφορμή τις σκέψεις που διατυπώνονται για αλλαγές συνόρων στα δυτικά Βαλκάνια. Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, η προσέγγιση αυτή θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο rbb-Inforadio, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.

«Το γεγονός ότι η εντεταλμένη για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Μογκερίνι κάνει λόγο για αλλαγή συνόρων, είναι ένα παιχνίδι με τη φωτιά», σχολίασε ο Μίχαελ Μπραντ, απευθύνοντας την ίδια ώρα μια σαφή προειδοποίηση: «Όποιος δεν αντιδρά στις αλλαγές συνόρων, θα είναι συνυπεύθυνος σε περίπτωση που υπάρξει νέος θερμός πόλεμος στα Βαλκάνια».

Ποιος θα σταματήσει τους Αλβανούς;

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός διερωτήθηκε, με ποιο επιχείρημα θα απαγορεύσει κανείς στους Αλβανούς να ενωθούν με τη Βόρεια Μακεδονία, εάν επιτραπεί η ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου; «Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να ενσωματωθούν στην ΕΕ, αλλά με τους δικούς μας όρους. Στόχος ήταν πάντα ο εξευρωπαϊσμός των Βαλκανίων και όχι η βαλκανοποίηση της Ευρώπης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μπραντ.» Κώστας Συμεωνίδης (dpa)
https://www.tovima.gr/2019/05/01/world/deutsche-welle-h-ee-paizei-me-ti-fotia-sta-valkania/amp

Ουσιαστικά  μόλις θα βγαίνουν τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στα Σκόπια ο ποντίφηκας θα επισκέπτεται την χώρα « της βόρειας Μακεδονίας»  που γεννήθηκε με την συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν συμβαίνουν μόνο Παράξενα – παράδοξα αλλά σε λίγο και εφιαλτικά γιατί βάζουν και την Βουλγαρία στο μεγάλο παιχνίδι.

Διαβάστε ιστορία για να δείτε πόση σημασία δίνει το Βατικανό στην Βουλγαρία και στην Αλβανία.

Πέρα από τις δογματικές διαφορές στο ΣΧΙΣΜΑ  υπήρχαν και γεωπολιτικές διαφορές εκκλησιαστικής επιρροής.

«Ο Πάπα Λέων Θ' (1049-1054)αμφισβήτησε τον τίτλο του Οικουμενικού Πατριάρχη στον  Μιχαήλ Κηρουλάριου (1043-1059 και ζήτησε να υπαχθούν στη δικαιοδοσία του οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Ιλλυρίας (σημερινής Αλβανίας).» https://www.sansimera.gr/

Είναι  οι ημέρες σήμερα πονηρές και στο μυαλό μας αντηχούν τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού:  

«Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία του κακού»

Και του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού:

«ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Ο ΑΓ. ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 

Όταν έγραφε αυτόν τον στίχο «Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία» ο άγιος Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα είχε καταλάβει τι εννοούσε...» http://oimos-athina.blogspot.com/

στις     17 Απριλίου  του 2019 διαβλέποντας εξελίξεις αρθρογραφούμε:  Τα ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ δείχνουν ΒΑΛΚΑΝΙΑ και φωνάζουν «με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία»

Στις 19 Μαρ 2019 στο άρθρο μας «Balkan – Orient Express. Το τραίνο ξεκίνησε. Κάθε αρνάκι θα κρεμαστεί από το ποδαράκι του και θα λάβει τα επίχειρα των πράξεων του.» μεταφέρουμε τις συγκλονιστικές προρρήσεις –πνευματικές συμβουλές ενός σεβαστού καθ όλα Γέροντα που μας δόθηκαν στις 27 Ιανουαρίου 2019 και αντιστοιχούν με τα σημερινά δρώμενα και αυτά που έρχονται.

«Βάζουν τώρα την Βουλγαρία στο παιχνίδι.»  Εκεί υπάρχει το βουνό Αίμος. Οι Βούλγαροι το λένε Μπαλκάν. Με αυτό το βουνό ως σύνορο θα παιχτούν παιχνίδια.» 

Τα πράγματα δεν είναι απλώς ρευστά, αλλά λιωμένα καυτά.

Η ψυχραιμία αποκτάται αν έχεις καλή γνώση και πληροφόρηση ώστε να αντιμετωπίσεις αυτό που έρχεται.

Τώρα μπορούμε να κατανοήσουμε τι παίζεται ειδικότερα στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας βλ. Αν. Μεσόγειο- ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο.

Σχεδιασμοί ύπουλοι εις βάρος της πατρίδος μας που δήθεν για την εξασφάλιση της σταθερότητας στα Βαλκάνια έσυραν το πολιτικό δυναμικό της να πουλήσει την Ιστορία και το ΑΙΜΑ της Μακεδονίας.
Ας αφήσουμε τον Γέροντα να μας πει αυτά που γράψαμε πριν τρεις μήνες  γιατί είναι τόσο επίκαιρα: 

«-Τί κάνουμε; Τι περιμένουμε και δεν προσευχόμαστε;

- Έπρεπε να είχαμε πέσει στα γόνατα προσευχόμενοι και να παρακαλάμε τον ΘΕΟ και να ζητάμε μετάνοια. Αυτοί βάλθηκαν να αφανίσουν το Ρωμαίικο Έθνος. 

-Η πολιτειακή ανωμαλία με αυτά που συμβαίνουν ήδη ξεκίνησε. 

-Πολλοί από αυτούς που παριστάνουν τους πατριώτες είναι ψευτοπατριώτες και προβατόσχημοι λύκοι. 

- Μας λένε ψέματα και κατηγορούν τον κόσμο με χαρακτηρισμούς για να του κλείσουν το στόμα, μην φοβηθείτε. Με τον φόβο, το εργαλείο του αντίδικου, θα εκβιάσουν για την σιωπή σας. 

- ΟΜΟΛΟΓΗΣΤΕ. 

- Ομολογώντας αναπαύετε τις ψυχές των σφαγιασθέντων κεκοιμημένων υπέρ βωμών και εστιών. 

- Σε λίγο θα είναι έγκλημα να αγαπάς την πατρίδα. 

-Θα είναι έγκλημα να προσκυνάς την σημαία με τον Σταυρό. 

-Θα σας χλευάζουν για γραφικούς και οπισθοδρομικούς. 

-Βάζουν τώρα την Βουλγαρία στο παιχνίδι. 

-Εκεί υπάρχει το βουνό Αίμος. Οι Βούλγαροι το λένε Μπαλκάν. Με αυτό το βουνό ως σύνορο θα παιχτούν παιχνίδια. 

-Θέλουν να ενώσουν την Ελληνική Μακεδονία, τα Σκόπια και ένα κομμάτι της Βουλγαρίας. (προσωπική επισήμανση: ο σχεδιασμός τους αυτός μπορεί να έχει σχέση και με τους υπό διάνοιξη ενεργειακούς αγωγούς στην περιοχή, ταυτίζεται δε με το γνωστό «Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία») 

Προσέξτε αδελφοί, συνεχίζει ο Γέροντας 
-Θα σας βάλουν να φαγωθείτε μεταξύ σας οι συνεχιστές των ανομιών της πρόσφατης ιστορίας και δεν θα δυσκολευτούν γιατί κουβαλάμε την βούλα του διχασμού επάνω μας. Το ξέρουν καλά αυτό οι ξένοι, το έκαναν και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία. 

-Αυτό που έχουν οι μεγάλοι της γης στο μυαλό τους είναι μια Ελλάδα πιο μισή από την μισή που φαντάζεστε. 

- Θα τρέχουν τα γεγονότα. Δεν θα τα προλαβαίνετε. Και εσείς ακόμα δεν θα καταλάβετε την προδοσία που σας έχουν κάνει. Δεν είστε άμοιροι ευθυνών. Τους νομιμοποιείτε συνεχώς ενώ τους ξέρετε ποιοι είναι. 

-Τον πραγματικό Δημοκράτη που μας αναγνωρίζει το αυτεξούσιο και μας περιβάλλει με την αγάπη Του, τον χλευάζετε. 

-Τον θυμόμαστε μόνο την Μεγάλη Βδομάδα και μέσα σε αυτήν δυο μέρες , Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή, το δε Μέγα Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα τις αφιερώνετε στην γαστριμαργία σας. 

-Σας το λέγω κατ επίφασιν. Και ο ΘΕΟΣ ο ίδιος να κατέβει στην γη θα τον αγνοήσετε και δεν θα είναι η πρώτη φορά. Κάθε αρνάκι θα κρεμαστεί από το δικό του ποδαράκι και ο καθείς θα λάβει τα επίχειρα των πράξεων του, όταν έλθει η ώρα και η στιγμή.» 

Συνεχίζει ο Γέροντας… 
«- οι τούρκοι, αυτόν τον καιρό, να ξέρετε, εξετάζουν χάρτες κατά μήκος της ακτογραμμής για να δουν που τους είναι εύκολο να βαρέσουν. 

-Να ξέρετε δεν παραιτήθηκαν ποτέ από αυτό. 

-Να γνωρίζετε ότι τα έχουν βρει με αυτό το άθεο κράτος που βρίσκεται βόρεια από εμάς (Αλβανία). 

-Με αυτούς θα έχουμε μπελάδες. Θα υπάρξει αναταραχή, και μάλιστα θα εμπλακούν και άλλοι Ορθόδοξοι που βρίσκονται βόρεια από εμάς (Σέρβοι). 

- Μετά από αυτήν την αναταραχή θα γενεί ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και μετά από αυτά βάλαμε πλώρη για την ΠΟΛΗ και την Αγία Σοφία. 

-Δεν είναι μακριά ο καιρός, να το ξέρετε αυτό. Έφτασε, έφτασε. 

-Κρατηθείτε λοιπόν από τον ΘΕΟ και αρπαχτείτε από το ρούχο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Μετανοήστε και δείξτε την Πίστη σας στον ΘΕΟ. Χωρίς αυτόν δεν έχουμε ελπίδα για τίποτα.» 

ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΑΙΓΑΙΟ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ- ΣΤΕΝΑ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και οι χώρες που  προσδιορίζουν αυτούς τους γεωγραφικούς εντοπισμούς συνιστούν εν δυνάμει πυριτοθήκη. 

Το τρελοκομείο άνοιξε και φλέγεται.  ΕΛΛΑΔΑ με τα παιδιά σου στάσου καλά στα πόδια σου.

Μετά την επίσκεψη του Πάπα στην γειτονιά μας μεταξύ των άλλων που έρχονται θα σαλευθούν και τα θεμέλια των χαλβάδων και των λουκουμιών (βλ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)  

Πράγματι θα επαληθευθούν τα λεγόμενα του ποντίφηκα… « από το νέο έτος ο κόσμος είναι πιθανό.... να είναι εντελώς αγνώριστος.»

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας