“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

☦ Ο Γέροντας Θεόκλητος ο Διονυσιάτης μιλάει για τον όσιο Παΐσιο τον Αγιόρειτη

Σε συνέντευξή του το 2001 ο μακαριστός Γέροντας Θεόκλητος Διονυσιάτης σύγχρονος του Αγίου Παϊσίου, μιλάει για τη συνάντηση του με τον Άγιο λίγες ημέρες πριν από την οσιακή κοίμηση του!
Ο Άγιος Παΐσιος θα του αναφέρει μάλιστα πως η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα δοξαστεί, γεγονός που όπως θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας τη συνέντευξη, ο Γέροντας Θεόκλητος δεν το δέχεται, γιατί έχει τις βάσιμες αντιρρήσεις του...
Θυμάμαι πόσο με στεναχώρησε αυτή η συνέντευξη όταν την άκουσα πριν χρόνια...
Ο Πανάγαθος Θεός όμως δεν άφησε τον Γέροντα Θεόκλητο να φύγει από τη ζωή με αμφιβολίες για το μέγεθος της αγιότητας του Οσίου Παϊσίου!

Κάποια χρόνια αργότερα σύμφωνα με επώνυμη μαρτυρία, κάποιοι προσκυνητές επισκέφτηκαν τον Γέροντα Θεόκλητο στο κελάκι του και τον ρώτησαν:
-Γέροντα, τελικά ήταν ο πάτερ Παΐσιος Άγιος;;;
- Θα σας πω ένα περιστατικό που μου διηγήθηκαν πριν λίγες μέρες, τους απάντησε ο Γέροντας:
Μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Τρίπολη, πίνοντας καφέ με τις φίλες της, αναφέρθηκε στον Γέροντα :
"Αν ήταν άγιος και θαυματουργός θα είχε κάνει πρώτα καλά τον εαυτό του".
Το βράδυ της εμφανίστηκε ολοζώντανος και της είπε:
- Θυμάσαι δέκα χρόνια πριν που νοσηλευόσουν στο νοσοκομείο με αιμορραγίες. Είχες χάσει πολύ αίμα. Θυμάσαι που ο αδελφός σου είχε έλθει στο Άγιον Όρος να ζητήσει βοήθεια;; Να γνωρίζεις ότι τον καρκίνο στο έντερο από σένα τον πήρα...

Αυτός είναι ο μεγάλος Άγιος των εσχάτων, ο Προστάτης της γενιάς μας και της Ρωμιοσύνης, Παΐσιος ο Αγιορείτης! Ένας σύγχρονος Μάρτυρας, ο οποίος εκούσια έζησε το μαρτύριο των συνανθρώπων του, γεγονός που τον κατατάσσει σε μια ειδική κατηγορία αγιότητας που ίσως δε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα την ύπαρξη της.

Οι Άγιοι Μάρτυρες έζησαν φρικτά μαρτύρια για την πίστη τους στο Χριστό, ο Άγιος Παΐσιος έζησε εκούσια τα μαρτύρια των ανθρώπων για να τους οδηγήσει στον Χριστό!!!

Ας δοξάζουμε αδελφοί μου τον Πανάγαθο Θεό που χάρισε το εκλεκτό Σκεύος Εκλογής Του, στη γενιά μας, τη γενιά των εσχάτων, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την αγάπη του Θεού για το Γένος μας και την πρόνοια Του για τη σωτηρία μας! Αμήν!

  
Ολόκληρη η συνέντευξη του μακαριστού Γέροντα  Θεόκλητου Διονυσιάτη: