“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

☦ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΑ - ΓΕΡΟΝΤΑΣ : "κάτι αποφάσισαν οι σκοτεινές δυνάμεις για την Ελλάδα ανήμερα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ για αυτό και τα τόσα έκτακτα Θεοσημεία εκείνη την ημέρα από την Υπεραγία Θεοτόκο"

Εμείς θα πούμε μόνο τούτο. Η ΠΑΝΑΓΙΑ  η επονομαζόμενη ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στον Βύρωνα συνεχίζει να κλαίει για έκτη συνεχόμενη ημέρα και είναι σαν να μας λέει:  «γρηγορείτε Έλληνες» πέραν των άλλων μηνυμάτων που μπορεί να προσλάβει ο καθένας προσωπικά.
Σήμερα παραβρεθήκαμε εκεί  στην πρωινή  Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία των Προεορτίων της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού που συμπίπτει με την εορτή της μνήμης των κατακρεουργηθέντων, απελαθέντων μαρτύρων Μικρασιατών προγόνων μας και όλων των Ιερομαρτύρων κληρικών , αρχιερέων της τραγικής εκείνης περιόδου με κορυφαίο τον Άγιο Ιερομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης, οι οποίοι και μνημονεύθηκαν κατά την Προσκομιδή.

Κατά την διάρκεια της εισόδου των Αχράντων Τίμιων Δώρων και την ώρα που αυτά περνούσαν πλησίον της εικόνας της Παναγίας της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στον Βύρωνα,  η ΠΑΝΑΓΙΑ βούρκωσε  και  ανέβλυσε από τους ΤΙΜΙΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΤΗΣ δάκρυα από την Αγία Εικόνα ΤΗΣ.

Τα δάκρυα συγκεντρώνονται κάτωθεν του ξύλινου πλαισίου της εικόνας όπισθεν της  αεροστεγούς υάλινης προστατευτικής προθήκης.

Άξιον απορίας γιατί δεν στεγνώνουν την στιγμή που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές;

Η απάντηση είναι ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ κλαίει συνέχεια (ακόμη και όταν ο Ιερός Ναός είναι κλειστός)  και έτσι πάντα  όλο το 24ωρο υπάρχει λίμνη δακρύων. 

Το έκτακτο και συνεχόμενο  αυτό γεγονός στο κέντρο της πρωτεύουσας των Αθηνών σημαίνει και άλλα πολλά.

Είναι σαν να λέει η ΠΑΝΑΓΙΑ στους υπεναντίους ότι «εσείς μπορείτε να κάνετε αυτά που θέλετε για να εξυπηρετήσετε τα σκοτεινά σχέδια σας, αλλά ΕΓΩ είμαι και θα είμαι δίπλα στα παιδιά μου»


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας