“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

☦ Το εισιτήριο για τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ έχει κόστος 300 ευρώ, αλλά λαμβάνεις πλήρη σύνταξη στον Ουρανό για τα επόμενα χρόνια.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΌΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ.

λέει ο Πόντιος Πιλάτος στον Χριστό και ο κάθε Πόντιος Πιλάτος σε κάθε εποχή:

"στο χέρι μου είναι να σε αφήσω ελεύθερο και να μην σταυρωθείς"

και η απάντηση του ΚΥΡΙΟΥ μας και του κάθε  συνειδητού χριστιανού σε κάθε ιστορική περίοδο είναι προς τον Πόντιο Πιλάτο " άραγε γνωρίζεις από ποίον πήρες της εξουσία που μπορεί να καταλυθεί ανά πάσα στιγμή;"

"Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί τόνισε ότι θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι ειρηνικό το ανταρτικό. “Ούτε όπλα έχουμε, ούτε δυνάμεις καταστολής, ούτε είμαστε τα παιδιά των Εξαρχείων”.

Πρόσθεσε επίσης ότι «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνουν συμπλοκές έξω από τους ναούς. Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να μπουν στο ναό, να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο, άρα κάτι θα θυσιάσουν. Τόσο καιρό οι Επίσκοποι και μητροπολίτες δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι έχουμε ενδώσει και τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Είναι ευκαιρία αυτοί οι ζηλωτές χριστιανοί να αποδείξουν την πίστη τους”.

Ο νόμος δίνει το δυνατότητα στους πιστούς μετά τη λειτουργία να πάνε στους ναούς, να ανάψουν κερί, να πάρουν αγιασμό. Άρα είναι στα χέρια του ή να μπουν και να έχουν ένα πρόστιμο ή να έρθουν μετά στην εκκλησία» είπε ο Μητροπολίτης" orthodoxia.info

Ο κοσμάκης είτε πιστοί , είτε άπιστοι αισθάνεται μεγάλη απέχθεια στις θεατρικές παραστάσεις που παίζονται αυτές τις ημέρες γιατί ούτε τα προσχήματα κρατιούνται . Λές και έχουν να κάνουν όχι με πρόσωπα, αλλά με σκιές,

Αυτοί που εργάζονται για το ΘΕΑΘΗΝΑΙ  χάνουν την προοπτική της Θέασης του ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ που κατεβαίνει πλουσιοπάροχα την ημέρα των ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ.

ΚΑΛΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΩΘΕΝ ΥΠΟΜΟΝΗ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας