“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

☦ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ στα σκοτάδια μας Α΄ μέρος

Η  πατρίδα μας η Ελλάδα παρ όλα τα διαχρονικά δεινά που υφίσταται θα παραμείνει η ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ του Παγκόσμιου Πολιτισμικού Γίγνεσθαι για να τροχοδρομεί την ανθρωπότητα στον ασφαλή διάδρομο της ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ Παράδοσης…

Ο ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του ΣΑΡΩΦ εμφανιζόμενος σε όραμα στο έτερο άλλο Άγιο Ιωάννη της Κρονστάνδης του παρουσιάζει πλην των φρικτών  καταστάσεων που  βίωσε και πρόκειται  να βιώσει η ανθρωπότητα μέχρι τον τελικό αντίχριστο , του εμφανίζει ενδιάμεσα την Αναλαμπή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τυχαίο- συγκυριακό άραγε , ουδείς γνωρίζει.

Σε κάποιους όμως κτυπάει καμπανάκι γιατί αυτός ο τόσο δημοφιλής ΑΓΙΟΣ μίλησε για τα κακά που φέρνουν οι πόλεμοι.

Σημειωτέον ότι στις 19 Ιουλίου του 2019 ανήμερα της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του η πόλις των Αθηνών βγήκε αλώβητη από τον ισχυρότατο σεισμό 5,1 Ρίχτερ που την έπληξε το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

«ο Άγιος Σεραφείµ, µίλησε στο Μοτοβίλωφ για τα αφορώντα την πνευµατική κατάσταση των τελευταίων Χριστιανών που θα αποµείνουν να πιστεύουν (αληθινά) στο Θεό πριν το τέλος του κόσµου:

«Και στις ηµέρες αυτής της µεγάλης θλίψης, από την οποία δεν θα σωζόταν κανείς άνθρωπος, αν για χάρη των εκλεκτών δεν περιεκόπτοντο αυτές οι ηµέρες, σ’ αυτές τις ηµέρες, οι πιστοί που θα έχουν αποµείνει πρόκειται να βιώσουν οι ίδιοι, κάτι σαν αυτό που βιώθηκε από τον ίδιο τον Κύριο, όταν κρεµάµενος επί του Σταυρού, όντας τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, αισθάνθηκε τον Εαυτό του τόσο εγκαταλειµένο από τη Θεότητά Του, που εκραύγασε προς αυτήν: «Θεέ µου, Θεέ µου, ίνα τι µε εγκατέλειπες;»

Οι τελευταίοι Χριστιανοί επίσης, θα βιώσουν στον εαυτό τους µία παρόµοια εγκατάλειψη της ανθρώπινης φύσεώς τους από την Χάρη του Θεού. Αλλά µόνο για µια πολύ σύντοµη περίοδο, µετά το πέρασµα της οποίας, ο Κύριος δεν θα καθυστερήσει να εµφανισθεί µε όλη τη ∆όξα Του, και µε όλους τους Αγίους Αγγέλους µαζί Του. Και τότε θα ολοκληρωθεί σε όλη την πληρότητά του κάθε τι που προορίσθηκε προ των αιώνων από την προαιώνια βουλή της Αγίας Τριάδος.»

(Τhe Orthodox Word, 1973, Νο 50.) https://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/agios-serafeim-sarof-sygklonistiki-profiteia-gia-to-telos-tou-kosmou/

« Ο Άγιος έγινε το καταφύγιο κ᾿ η παρηγοριά των δυστυχισμένων. Προφήτεψε για τις συμφορές που θα περνούσε ο λαός του, όπως κάνανε οι Προφήτες για τους Εβραίους. Η Ρωσία σπαραζότανε στον καιρό του από πολιτικές και θρησκευτικές ταραχές.

Έλεγε:

«Ο λαός μας μάκρυνε από τους δρόμους της σωτηρίας, και τραβά κάθε μέρα την οργή του Θεού». Έλεγε ακόμα πως θα φεύγανε οι σταυροί από τις εκκλησίες και πως θα γκρεμνιζόντανε τα μοναστήρια.

«Θα έρθη μία θλίψη, έλεγε, που δεν παρουσιάσθηκε τέτοια όμοια από καταβολής του κόσμου. Κ᾿ οι ίδιοι οι άγγελοι δεν θα προφταίνουνε να μαζεύουν τις ψυχές από τη γη».

Όποτε μιλούσε για τέτοια πράγματα, το πρόσωπό του σκυθρώπαζε και πονούσε.

Η παρηγορία του ήτανε η προσευχή. Μέσα στο κελλί του δεν είχε μήτε κρεβάτι, μήτε τζάκι, με κείνο το κρύο της Σιβηρίας. Είχε μοναχά ένα καντήλι μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.

Κάθε βδομάδα διάβαζε με τη σειρά από τα Τέσσερα Ευαγγέλια, τη Δευτέρα από το κατά Ματθαίον, την Τρίτη από το κατά Μάρκον, την Τετάρτη από το κατά Λουκάν, την Πέμπτη από το κατά Ιωάννην, την Παρασκευή την ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως, το Σάββατο την ακολουθία των Αγίων Πάντων, και την Κυριακή μεταλάβαινε τη Θεία Κοινωνία.

Αδιάκοπα παρακαλούσε για όλον τον κόσμο.

Από την πολλή την προσευχή κι᾿ από τα δάκρυά του θύμωνε ο διάβολος και τον χτυπούσε στο σώμα.

Ο Άγιος έλεγε πως εκείνα τα χτυπήματα καίγανε σαν το πυρωμένο σίδερο.

Πολλοί είδανε τον άγιο Σεραφείμ να στέκεται στον αγέρα, απάνω από τη γη.

Συχνά σκόρπιζε την κακοκαιριά, πρόβλεπε την πείνα κ᾿ ειδοποιούσε τους χωριάτες να κάνουνε τις προμήθειές τους, έδιωχνε τις επιδημίες και πρόλεγε τους πολέμους, όπως έγινε με τον Κριμαικό πόλεμο, καθώς και μ᾿ άλλα σπουδαία γεγονότα.» Φώτης Κόντογλου, απόσπασμα από το Ασάλευτο Θεμέλιο, Ακρίτας 1996 πηγή dogma.gr

Ο ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του ΣΑΡΩΦ εμφανιζόμενος σε όραμα στο έτερο άλλο Άγιο Ιωάννη της Κρονστάνδης του παρουσιάζει πλην των φρικτών  καταστάσεων που  βίωσε και πρόκειται  να βιώσει η ανθρωπότητα μέχρι τον τελικό αντίχριστο , του εμφανίζει ενδιάμεσα την Αναλαμπή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

« Οι αγιασμένοι άνθρωποι του Θεού δεν θα πρόδιναν την πίστη ούτε με μια λέξη

 ΄Αγιος Ιωάννης της Κροστάνδης Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης (1829-1908), από τη Ρωσία, διηγείται αυτό το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901. https://www.imdleo.gr/diaf/2007/06-ag_I_Krostand-auton.pdf

«Ξαφνικά, σταμάτησε και έδειξε προς την Ανατολή με το χέρι του.

Είδα μια μεγάλη συγκέντρωση από ανθρώπους με χαρούμενα πρόσωπα που κουβαλούσαν σταυρούς και κεριά στα χέρια.

Στο μέσο τους υπήρχε μια Αγία Τράπεζα τόσο λευκή όσο το χιόνι.

Στην Αγία Τράπεζα υπήρχε ο σταυρός και το Άγιο Ευαγγέλιο και πάνω από την Αγία Τράπεζα ήταν ο αέρας με ένα χρυσό αυτοκρατορικό στέμμα πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο με χρυσά γράμματα:

«Για σύντομο διάστημα».

Πατριάρχες, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί, μοναχές και λαϊκοί στέκονταν γύρω από την Αγία Τράπεζα.

 Όλοι έψαλαν:

«∆όξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη».

Από μεγάλη χαρά έκανα το σταυρό μου και δόξασα το Θεό.» 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας