“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

☦ Οσμήν ευωδίας...Η Χάρις του Αγίου Νεκταρίου.

Προς τον ευσεβή χριστιανόν κ. Θ. Π.,

Οδός :Λ. 16 Αθήνας

κ. Θεόδωρε χαίρε εν Κυρίω και υγίαινε εν πάση.

Αγαπητέ Θεόδωρε σου γράφω με τη βοήθεια του Κυρίου ήλθα καλά , και με τη Χάρι της Κυρίας Θεοτόκου είμαι καλά…

Θα σου γράψω και ένα ωραίο που συνέβη όταν ήρθα εδώ :

Των Ταξιαρχών [8 Νοεμβρίου] κάναμε Θεία Λειτουργία στο Καλύβι μας που έχουμε εκκλησία του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» και την επόμενη που είναι του Αγίου Νεκταρίου είπαμε στον Ιερέα πάλι να κάνουμε Θ. Λειτουργία, για τα πολλά θαύματα που κατά καιρούς μου είχε κάνει ο άγιος Νεκτάριος. Και εφόσον διαβάσαμε τον Εσπερινό και το Απόδειπνο, κατόπιν εγώ δεν είχα ύπνο και πήγαινα στην εκκλησία μας την νύχτα.

Τότε έρχεται μια ουράνια ευωδία τόσο που γέμισε όλο το σπίτι. Εγώ άνοιξα το παράθυρο και την πόρτα της εκκλησίας αλλά η ευωδιά εκεί δεν έφευγε. Αφού σηκώθηκε ο πάτερ Γαβριήλ για τον Όρθρο μού λέγει:

-Γέροντα ήλθε η Χάρις .

Αφού τελειώσαμε ήλθε ο Ιερεύς ο Παπα – Αθανάσιος διά να λειτουργήσει και λέγει προς τον πάτερ-Γαβριήλ – τον υποτακτικό μου:

 – Αρώματα ερίξατε μέσα στην εκκλησία;

 Εκείνος του λέγει όχι και εφόσον μπήκε μέσα στο Ιερό, τότε κατάλαβε ότι από την λειψανοθήκη – που έχουμε στο Ιερό – έβγαινε η ευωδία εκείνη κι εμείς αλλοιωθήκαμε.

Επί πέντε ημέρες κράτησε αυτή η ουράνια ευωδία. Ζωντανά πράγματα είναι η Ορθόδοξος Θρησκεία μας. Τι χαρά που είχαμε εκείνες τις μέρες δεν μπορώ να σου παραστήσω. Τους χαιρετισμούς σ’ όλους τους αδελφούς…

Με την εν Χριστώ αδελφική αγάπη

Μιχαήλ Μοναχός

Ιερά Σκήτη Καυσοκαλύβια «Ευαγγελισμός»

Άγιον Όρος τη 12η Δεκεμβρίου 1978.

proskynitis