“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μπακογιάννη: άρση ασυλίας για το 1 εκατ. δολάρια του συζύγου της

Την ζήτησε η ίδια για «να μην μείνει καμία σκιά», όπως δηλώνει
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, κάτι που ζήτησε και η ίδια, θα εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση που είχε ανακύψει από την μη δήλωση ποσού ύψους 1 εκατ. δολαρίων του συζύγου της, κ. Ισ. Κούβελου, στο «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν από κοινού.  Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δ. Παπαδημούλη, αν και την ζήτησε κι εκείνος, αναφορικά με την δικαστική διένεξη που έχει με την Τζούλια Αλεξανδράτου μετά από μήνυση της τελευταίας για δηλώσεις του όπου την κατηγορούσε ότι φοροδιαφεύγει.
Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συνεδρίασε παρουσία και των δυο βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε σε ένδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης να αρθεί η ασυλία της, επισημαίνοντας ότι αποτελεί πάγια διατυπωμένη θέση της η άρση της ασυλίας που απολαμβάνουν οι βουλευτές ώστε να αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική τους δραστηριότητα. «Δεν θέλω να μείνει καμία σκιά για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για να με πλήξουν», δήλωνε αργότερα σε συνομιλητές της.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο με αφορμή σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εισαγγελέα κ. Π. Νικολούδη, είχε γίνει γνωστό από την Επιτροπή Ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των βουλευτών ότι ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη δεν είχε συμπεριλάβει στην δήλωση του 2011 (χρήση οικονομικού έτους 2010 έως και την 30ή Ιουνίου 2011) το ποσόν του 1 εκατ. δολαρίων που εμφανιζόταν σε λογαριασμό του Λονδίνου όπου και κατατέθηκε το επίμαχο ποσόν το οποίο προήλθε μετά από ρευστοποίηση μετοχών του ιδίου στις ΗΠΑ.
Μάλιστα ο κ. Κούβελος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών για «ανακριβή δήλωση», ο οποίος, φέρεται να έχει αποφασίσει την παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο για άμεση συνέργεια σε υποβολή ψευδούς φορολογικής δήλωσης.
Όσον αφορά την υπόθεση του κ. Παπαδημούλη, υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2010 είχε δηλώσει στην Βουλή ότι «η "εθνική" πορνοστάρ που την έκαναν φίρμα τα ιδιωτικά κανάλια περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και κάνει "αρπαχτές"  της μιας βραδιάς και μετά πηγαίνει στην αστυνομία και υπογράφει μια δήλωση ότι πήγε αφιλοκερδώς, προσκεκλημένη του επιχειρηματία του μαγαζιού, του σκυλάδικου, του νυχτομάγαζου όπου έκανε το δικό της σόου». Είχε μάλιστα ρωτήσει την τότε κυβέρνηση «τι κάνει απέναντι σε αυτή την καραμπινάτη προκλητική φοροδιαφυγή». Το θέμα έφτασε στην Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά της Τζούλιας Αλεξανδράτου για συκοφαντική δυσφήμιση.
tovima