“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αποδοκίμασαν τον Τόμσεν οι ένστολοι

Αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους ένστολους δέχτηκε ο Πολ Τόμσεν την ώρα που μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της τρόικας κατέβαιναν από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης, του φώναξε: «Εκτός από νούμερα υπάρχουν και οι άνθρωποι. Είμαστε άνθρωποι, μας εξαθλιώσατε». Οι ένστολοι ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών όπου μία αντιπροσωπεία τους είχε ανέβει στο υπουργείο για να συναντηθεί με κάποιον από τους συνεργάτες του κ. Στουρνάρα.
Το «παρών» στην κινητοποίηση των εν ενεργεία και απόστρατων στελεχών των Ένόπλων Δυνάμεων έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Τ. Κουίκ, Ηλ. Κασιδιάρης, Θ. Δρίτσας, Ρ. Δούρου και Αλ. Μητρόπουλος, αλλά και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. «Είναι ντροπή και οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο, στην ουσία επαιτώντας αξιοπρεπείς αποδοχές, που όσο μεγάλες και αν γίνουν, ποτέ δεν θα καλύψουν τις εθνικές υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα μας», δήλωσε με αφορμή τη συγκέντρωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.
«Μπορεί Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να έχουν εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα λυγίσουν το φρόνημα των στρατιωτικών, όσο και αν τους συνθλίβουν με τις περικοπές στις αμοιβές τους.», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε «αθλιότητα» το διαχωρισμό των στρατιωτικών σε μάχιμους και μη. topontiki