“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Συγκλονίζει η εξομολόγηση Αιγιώτη συνταξιούχου που του έκοψαν το ΕΚΑΣ: “Να πάω να αυτοκτονήσω ή να κλέψω;”

Από 800 ευρώ σύνταξη έφτασε να παίρνει 234!
Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Αιγιώτη Παύλου Κοντινού, ο οποίος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά» μετά τη μείωση της σύνταξης και το κόψιμο του ΕΚΑΣ, καθώς του μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή Mega Σαββατοκύριο, ο κ. Κοντινός περιέγραψε πώς από 800 ευρώ που έπαιρνε σύνταξη, έφτασε τώρα να παίρνει 234!
Οπως είπε, όταν για τελευταία φορά πέρασε από επιτροπή, από 80% βαριά αναπηρία, καθώς πάσχει από βαρύ καρδιολογικό νόσημα και έχει κάνει τρεις αγγειοπλαστικές, 5 στεντ ενώ έχει πάθει και δύο εμφράγματα, τον πήγαν στο 55% αναπηρίας, και απλή νόσο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κοπούν τα 3/4 της σύνταξης που έπαιρνε, μαζί με το ΕΚΑΣ.
Όπως ανέφερε επίσης, ενώ όταν πρωτοβγήκε στη σύνταξη έδινε 6,5 ευρώ για φάρμακα, τώρα για τα ίδια φάρμακα πληρώνει 18,5 ευρώ, αναρωτώμενος χαρακτηριστικά «για ποιες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων μιλάμε;».
«Δεν ντρέπομαι να πω ότι πεινάω, καθώς η σύνταξή μου φτάνει για τα φάρμακά μου και να παίρνω ένα κουλούρι την ημέρα», τόνισε ο κ. Κοντινός, ζητώντας «απάντηση» στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει όταν του έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ με το χαράτσι και φτάνει τα 300 ευρώ. «Να αυτοκτονήσω ή να πάω να κλέψω;».
«Ντρέπομαι που είμαι Ελληνας!» κατέληξε ο συνταξιούχος, πρώην ταξιτζής, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να έχει βοήθεια ούτε από τον γιο του, αφού είναι άνεργος στην ηλικία των 41 χρόνων.