“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑ δεν κρύβονται πλέον…

Έχουμε και εμείς τα χάλια μας έχουν και οι διπλανοί μας τα δικά τους “ντέρτια και καημούς”…
Το συνδυαστικό αυτό γεγονός μέσα στην γεωπολιτική συγκυρία που διερχόμαστε και αν προσθέσει κανείς τις ορδές των μυρίων εξαθλιωμένων που αποβιβάζονται εν Ελλάδι …κάνει τα πράγματα μοναδικά επικίνδυνα σαν τις ημέρες του τραγικού 74…μπορεί και του 22. Τα ΜΑΥΡΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑ δεν κρύβονται πλέον…

Μέχρι και διαδήλωση έκαναν καλοκαιριάτικα εν μέσω τουριστικής σαιζόν

¨Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από ομάδες Τούρκων που διαδήλωσαν κατά των τρομοκρατικών δράσεων που συγκλονίζουν τη χώρα και φώναζαν συνθήματα «Η Τουρκία δεν διαιρείται».

Οι διαδηλωτές με τουρκικές σημαίες και πλακάτ στα χέρια «Οι μάρτυρες δεν πέθαναν για μια διαιρεμένη πατρίδα», πέρασαν τον πύργο του Γαλατά και μέσω της οδού Ωστικά έφθασαν στην πλατεία Γαλατά Σαράι.

Ένας διαδηλωτής είπε ότι ζητάει από το κράτος να λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε «οι Λάζοι, οι Κιρκάδιοι, οι Κούρδοι και οι Αρχάριοι να ζήσουν όλοι μαζί στην Τουρκία. Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να χωριστεί», είπε¨. http://www.echedoros-a.gr/
--The Hellenic Information Team Αύγουστος 16, 2015.

Τι βλέπουν οι ¨καλοί μας γείτονες¨;

Να μην πηγαίνουν καλά οι δουλειές και να γκρεμίζεται η τουρκική λίρα.
¨Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ενδεχομένως να μπει στον πειρασμό να δράσει, είναι για να επιβραδύνει τη διολίσθηση της τουρκικής λίρας, η οποία ενδοσυνεδριακά τη Δευτέρα έφθανε να υποχωρεί στα 2,85 ανά δολάριο, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εισαγωγές να καθίστανται ακριβότερες, ενώ ο δομικός πληθωρισμός βρίσκεται ήδη στο 7,3%, όταν ο στόχος που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα είναι 5%.

Η τουρκική λίρα υποφέρει εξαιτίας ενός αριθμού παραγόντων.
Συμβάδισε στο πρόσφατο ευρύ sell off των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν και για την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, καθώς ίσως χρειαστεί να διεξαχθούν εκ νέου εκλογές προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εν μέσω αύξησης της βίας μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων μαχητών.

Επίσης, στην ένταση επιδρά και η μάχη για τον περιορισμό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Σύμφωνα με σχόλια αναλυτών, η παρούσα τουρκική κυβέρνηση είναι πιθανότερο να δει την λίρα να αποδυναμώνεται περαιτέρω παρά να ενισχύεται από το υψηλότερο κόστος δανεισμού.¨ http://www.bankingnews.gr/17/08/2015 - 14:15

Τι άλλo ακούνε και  διαβάζουν οι τούρκοι;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας στις επαρχίες Σιλόπη, Τζίζρε, Νουσάιμπιν-Νίσιβι και Σίρνακ, άλλες τρεις επαρχίες ανακήρυξαν χθες την αυτονομία τους. Πρόκειται για τις επαρχίες Γιουκσέκοβα, Μπουλανίκ και Βάρτο, του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν.

Η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), που είναι μια οργάνωση-στέγη όλων των κουρδικών κοινοτήτων σε Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Συρία, που είναι υπό την επιρροή του ΡΚΚ, ανακοίνωσε ότι "Οι Λαϊκές Συνελεύσεις στις επαρχίες Σιλόπης, Τζίζρε, Νουσάιμπιν-Νίσιβις και Σίρνακ ανακήρυξαν χθες την αυτονομία των επαρχιών τους".

Μετά από την ανωτέρω ανακοίνωση άλλες τρεις επαρχίες, αυτές της Γιουκσέκοβα, του Μπουλανίκ και του Βάρτο, ανακοίνωσαν κι αυτές με τη σειρά τους την αυτονομία τους.

Στην ανακοίνωση της 12ης Αυγούστου 2015 του KCK αναφέρονται τα εξής: "Οι Λαϊκές Συνελεύσεις των επαρχιών Σιλόπης, Τζίζρε, Νουσάιμπιν-Νίσιβις και Σίρνακ ανακοίνωσαν ότι από τούδε και στο εξής δεν αναγνωρίζουν τις κρατικές αρχές, ότι από τούδε και στο εξής δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές και ότι θα αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, συγκροτώντας τις δικές τους σχετικές αρχές και υπηρεσίες. Σε περίπτωση δε που δεχτούν επιθέσεις οι αρχές και οι υπηρεσίες που θα συγκροτήσουν, θα κάνουν χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας". http://infognomonpolitics.blogspot.gr/. 14/8/15

Εκεί όμως που παθαίνουν¨ κρίση πανικού¨ και προβληματίζονται  για το αν ισχύει πλέον η θεωρία του  ¨στρατηγικού βάθους¨ που μας διαφήμιζαν τα προηγούμενα χρόνια είναι… το άκουσμα της παρακάτω ανακοίνωσης…
¨O Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε, στις 26 Ιουλίου, στην Ημέρα του Ναυτικού, το νέο Ρωσικό Ναυτικό Δόγμα 2015. Το ισχύον ρωσικό ναυτικό δόγμα υφίσταται από το 2001. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, η ανάγκη αναθεώρησης του δόγματος βασίζεται σε δύο παραμέτρους, στην αλλαγή της διεθνούς κατάστασης και στις προόδους που έχει σημειώσει το Ρωσικό Ναυτικό από το 2001 και εφεξής.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ο Nikolai Novichkov για λογαριασμό του έγκυρου, Jane’s Defence Weekly, βάσει νέου δόγματος 2015, το Ρωσικό Ναυτικό θα δράσει σε έξι περιοχές, στον Ατλαντικό, την Αρκτική, την Ανταρκτική, την Κασπία, τον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Στις περιοχές αυτές το Ναυτικό θα πρέπει να μπορεί να επιχειρεί, να μεταφέρει δυνάμεις, να εκτελεί επιστημονικές έρευνες και να βοηθά στην ανάπτυξη των φυσικών πόρων.

Ωστόσο, οι περιοχές στις οποίες θα ριχθεί το βάρος του Ρωσικού Ναυτικού είναι ο Ατλαντικός και η Αρκτική. Η εθνική, ρωσική ναυτική πολιτική θα ενισχυθεί από τις στρατηγικές και επιχειρησιακές μονάδες της Ρωσίας στη Βόρεια, Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα και στον Ειρηνικό.¨ http://www.defence-point.gr/news/17/08/2015 01:50 |

Τελικά για λίγο καιρό και στις δύο πλευρές του Αιγαίου θα ακούγονται μόνο ¨ΜΑΥΡΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ¨ μετά τι…;

Θα έλθουν επιτέλους και οι ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ !!!

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας