“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Μετά τους Γερμανούς και οι ΗΠΑ αποσύρουν τους PATRIOT από την Τουρκία…

Patriot τέλος κι από ΗΠΑ στην Τουρκία, λόγω… εκσυγχ/σμού!
Μια μέρα μόλις μετά την ανακοίνωση της απόφασης των Γερμανών να αποσύρουν τον ερχόμενο Οκτώβριο τα αντιαεροπορικά – αντιβαλλιστικά συστήματα τύπου Patriot από την Τουρκία, έρχονται και οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποφασίσουν κάτι παρόμοιο, δίνοντας την αίσθηση συντονισμένης ενέργειας ΝΑΤΟϊκών συμμάχων.

Μένει να αποδειχθεί τι θα κάνουν οι Ισπανοί, αν και στην περίπτωσή τους, εάν η αμυντική τους βιομηχανία έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο όπως αυτό για τη ναυπήγηση του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου, είναι προφανές ότι ο υπολογισμός είναι αρκετά διαφορετικός.

Στην περίπτωση των Αμερικανών, η ανακοίνωση έγινε από κοινού με τους Τούρκους, ώστε να μη δοθεί η αίσθηση του αδειάσματος, ενώ προσετέθη και διαβεβαίωση, ότι σε περίπτωση ανάγκης, οι συστοιχίες και το προσωπικό που τις υποστηρίζει, θα αναπτυχθούν εκ νέου εντός μίας εβδομάδας.

Η επίσημη αιτιολογία των Αμερικανών για να αποσύρουν τα συστήματα που είναι αναπτυγμένα στην επαρχία Γκαζιαντέπ, είναι ότι πρέπει να επιστρέψουν στις ΗΠΑ όπου θα υποστούν εκσυγχρονισμό, λες και αυτό δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να περιμένει για λίγους μήνες, ή εναλλακτικά, να αντικατασταθούν.

Όπως αναφέραμε στη χθεσινή ανάρτηση για τη γερμανική απόφαση απόσυρσης των συστημάτων, η Ατλαντική Συμμαχία εκτιμά – από τον περασμένο Ιούνιο επίσημα – ότι η κύρια απειλή δεν προέρχεται από το καθεστώς Άσαντ και το βαλλιστικό του οπλοστάσιο, αλλά από το Ισλαμικό κράτος…

Με τους… ισλαμο-χασάπηδες μια χαρά τα βρήκαν οι Τούρκοι για να ελευθερώσουν τους αιχμαλώτους διπλωματικούς τους υπαλλήλους από τη Μοσούλη, τη στιγμή που οι υπόλοιποι αιχμάλωτοι χάνουν τα κεφάλια τους, κυριολεκτικά. www.defence-point.gr