“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με "προώθηση 2,2 εκατομμυρίων προσφύγων" και θα πάρει 3 δις!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε περίπου ότι είχε πει ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος πριν μερικούς μήνες για την “διάχυση” των προσφύγων σ΄ όλη την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους θα μπορούσαν να είχαν παρεισφρύσει και φανατικοί ισλαμιστές.  Η διαφορά είναι ότι οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να δώσουν στον Ερντογάν τουλάχιστον τρία δις ενώ στην Ελλάδα έδωσαν …10 μηχανήματα ταυτοποίησης!
H TODAY’S ZAMAN αναφέρεται στην απόφαση των ευρωπαίων ηγετών να καλέσουν τον Τούρκο Πρόεδρο σε Σύνοδο για το προσφυγικό, καθώς «επιζητούν τη βοήθειά του για την αποτροπή μιας χαοτικής ροής μεταναστών, που απειλεί την ενότητα της Ευρώπης και τα ανοιχτά σύνορα». Στο δημοσίευμα σχολιάζεται η συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου στο CNN International, κατά την οποία έμμεσα απείλησε την Ευρώπη με αύξηση του μεταναστευτικού κύματος («Τι θα συνέβαινε εάν τα 2.2 εκ. Σύρων προσφύγων, που βρίσκονται την στιγμή αυτή στην Τουρκία, πορευθούν όλοι μαζί προς την Ευρώπη ?»). Επίσης, επέκρινε την Ε.Ε. για το κλείσιμο των συνόρων της, ενώ η χώρα του δίνει μάχη να αντιμετωπίσει την παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών και διαμαρτυρήθηκε για ανεπαρκή συνεργασία.
Όσο για τη επικείμενη Σύνοδο Τουρκίας-Ε.Ε. σημειώνεται ότι, ενώ οι Τούρκοι αξιωματούχοι υποβαθμίζουν τη σημασία της, ευρωπαίοι διπλωμάτες δηλώνουν ότι η διοργάνωση μιας πλατφόρμας σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να συνομιλήσει ο Ερντογάν με τους ευρωπαίους ομολόγους του, έχει καταστεί σημαντικό στοιχείο στις συνομιλίες. «Βλέπουν την πρόθεση του Προέδρου για διεθνή αναγνώριση και σεβασμό, τη στιγμή που η στάση του δέχεται σκληρή κριτική από το εξωτερικό».
Μεταξύ άλλων υπενθυμίζεται και η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι είναι προφανές ότι η μόνη δυνατότητα να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές είναι η κατάληξη σε συμφωνία με την Τουρκία.