“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Άθλια Πολιτική Εκμετάλλευση από Ερντογάν των Θυμάτων της Γαλλίας

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε τα πιο ΄΄βαθιά του συλλυπητήρια΄΄ στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι χθες Παρασκευή και κάλεσε να υπάρξει συναίνεση της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε , «Καθώς η χώρα μας γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες της τρομοκρατίας, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την οδύνη που βιώνει η Γαλλία τώρα», «Λέγαμε πάντα ότι απαιτείται να έχουμε συναίνεση της διεθνούς κοινότητας εναντίον της τρομοκρατίας», «Διεξαγάγαμε πάντα αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα και συνεχίζουμε να τον διεξάγουμε», πρόσθεσε.

Ενώ κατέληξε με αυτό το οποίο ήθελε να τονίσει και ταυτόχρονα να προβάλλει περισσότερο λέγοντας ότι, η Τουρκία εξαπέλυσε το καλοκαίρι έναν διμέτωπο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στοχοθετώντας το ΙΚ στη Συρία, αλλά επίσης κυρίως τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), μιας οργάνωσης που διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον των τουρκικών δυνάμεων από το 1984.

Θεωρούμε ότι πάνω στα θύματα της Γαλλίας θα γίνει μεγάλη πολιτική εκμετάλλευση. Πρώτος και καλύτερος ο δολοφόνος Ερντογάν, ο οποίος δεν τήρησε ούτε τα τυπικά. Δεν άφησε να περάσει ούτε ένα 24ωρο και αμέσως έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα αθώα θύματα του ΙΚ. Με αυτόν τον αδίστακτο εγκληματία, που μοιράζει “ύπουλα συλλυπητήρια” και δεν σέβεται τους νεκρούς των εταίρων του, δυστυχώς διαπραγματεύεται η Ευρώπη.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

πηγή: http://www.pentapostagma.gr