“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Oι ΞΕΝΟΙ “ψηφίζουν” Last Christmas για ΤΣΙΠΡΑ;

Λίγο η κατάθλιψη των Χριστουγέννων, λίγο η πίεση από τον φούρνο των νομοσχεδίων και των προαπαιτουμένων που δεν προλαβαίνει να ψήνει καλούδια για τον Ελληνικό Λαό,  λίγο τα χουνέρια των γειτόνων που ακονίζουν τις χατζάρες τους στο Αιγαίο και τα Στενά… και το γλυκό έδεσε
Σαν να βλέπουν οι ξένοι αναλυτές όχι μόνο πρόσφυγες στην Ελλάδα αλλά και τους πολιτικούς της Ελλάδας σαν πρόσφυγες μέσα σε βάρκα.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ όμως να ξεκινήσουμε με το γνωστό τραγουδάκι και μετά να προχωρήσουμε στα επόμενα. https://youtu.be/E8gmARGvPlI
Bild: "Μέσα Ιανουαρίου τελειώνει ο χρόνος του Τσίπρα"
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής Bild, η «τρόικα των δανειστών» έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό μια τελευταία διορία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου για να υλοποιήσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα στην έντυπη έκδοση της Bild υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας αμφιβάλει πλέον ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει τις υποσχεθείσες μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild η «τρόικα των δανειστών ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν θέτει στον Έλληνα πρωθυπουργό μια τελευταία διορία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Εντούτοις στο εσωτερικό ο Τσίπρας έχει αφήσει ήδη να εννοηθεί ότι θα αναβάλει εκ νέου τα επίμαχα νομοσχέδια». 15/12/2015 http://www.pronews.gr/portal/images

¨Τη δική του εκδοχή για το πως μετακινήθηκε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου δίνει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Πολ Μέισον. «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο...
τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις» παραδέχεται ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».

Η  ΜΕΤΑΝΟΙΑ
Άρθρο για το περιοδικό των New York Times με τίτλο "Μήπως η Ευρώπη έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο της;" φιλοξενεί μεταξύ άλλων συνέντευξη του πρωθυπουργού. Ο αρθρογράφος Jim Yardley τον περιγράφει "ακόμη χωρίς γραβάτα¨

"Νομίζω πως δεν είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου", είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Yardley σημειώνει πως ο πρωθυπουργός είναι "νικημένος αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει πως έχει δίκιο".

Σύμφωνα με το άρθρο, ο πρωθυπουργός λέει πως η συνταγή της λιτότητας έχει αποδειχθεί λανθασμένη και αναρωτιέται γιατί εν αντιθέσει με την Αμερική, στην Ευρώπη η επιστροφή στην ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας έχει αργήσει τόσο. Επίσης, επιτίθεται στις πολιτικές του Βερολίνου και των Βρυξελλών - τις παρομοιάζει με έναν "ζουρλομανδύα" που υποδεικνύεται από τους δανειστές κόντρα σε κάθε λογική.

Ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε για άλλη μια φορά πόσο σκληρές ήταν οι διαπραγματεύσεις. "Συνειδητοποιήσαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί", είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Yardley σημειώνει πως η ελληνική κρίση δεν είχε ποτέ να κάνει μόνο με τα προβλήματα της χώρας αλλά και με τις ισορροπίες δυνάμεων στην Ευρώπη αλλά και την αστάθεια των αγορών.

Μια κρίση με οικονομική βάση, λέει ο αρθρογράφος, μεταφέρθηκε στο πεδίο της πολιτικής, ποτισμένη από ηθικολογίες (τεμπέληδες Έλληνες εναντίον κακών Γερμανών) αλλά και εθνικά συμφέροντα. Το κοινό νόμισμα που σκοπό είχε να φέρει τις χώρες πιο κοντά, έκανε το αντίθετο, γράφει ο Yardley.

O Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει πως η Ελλάδα είναι πια μόνη της και ακόμα θεωρεί τον εαυτό του υπέρμαχο του ευρωπαϊκού ιδεώδους αλλά χαρακτηρίζει τις Βρυξέλλες "το βασίλειο της γραφειοκρατίας" και σημαντικότερα, πάντα σύμφωνα με τη συνέντευξη, ένα μέρος όπου "υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας - οι πιο σημαντικές αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες".

Το άρθρο, που έχει φωνές από το Παρίσι, το Βερολίνο και το Κίεβο μεταξύ άλλων, περιγράφοντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ΕΕ εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης αλλά και της απειλής της τρομοκρατίας, μέσα από περισσότερες από 6.500 λέξεις, κλείνει με μία ακόμη απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: "Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον". 
http://www.capital.gr/Τρίτη, 15-Δεκ-2015 14:49

Η  ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
Τη δική του εκδοχή για το πως μετακινήθηκε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου δίνει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στονΠολ Μέισον. «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο...
τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις» παραδέχεται ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».

«Αν έφευγα εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Όχι μόνο για μένα αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η καρδιά μου είπε "όχι" αλλά το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση. Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία» δικαιολογεί και αιτιολογεί τη στάση του.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ με τίτλο #ThisIsACoup που ετοίμασε ο Βρετανός δημοσιογράφος προκειμένου, σύμφωνα με τον ίδιο, να αποτυπώσει το πως η ΕΕ κατέστρεψε την πρώτη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση της σύγχρονης ιστορίας. ¨15/12/2015  http://fimotro.blogspot.gr/

ΤΟ  ΕΠΙΤΙΜΙΟ

Το ΕΠΙΤΙΜΙΟ κ. Τσίπρα θα το ¨βάλλει¨ σχήμα λόγου όχι φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος με τον οποίο διατηρείται στενές κοινωνικές σχέσεις αλλά ο τεχθείς ΚΥΡΙΟΣ ημών Ιησούς Χριστός μέσα από την ταπεινή φάτνη και μαζί με ΑΥΤΟΝ αντίστοιχα επιτίμια θα βάλλουν και οι Έλληνες μέσα από τις φάτνες που τους οδηγείτε δίνοντας τα σπίτια τους  και τον βιό τους στα σαρκοφάγα των τοκογλύφων χρονιάρες ημέρες.

Παρεμπιπτόντως να σας επισημάνω κ. Τσίπρα ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ΤΣΙΠΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας